Плакати с надпис „Да на милосърдието, да на достойния труд,

...
Плакати с надпис „Да на милосърдието, да на достойния труд,
Коментари Харесай

Втори протест на медицинските сестри в Бургас за един месец

Плакати с надпис „ Да на милосърдието, да на достойния труд, да на достойното възнаграждение, не на търговията със здраве. Ние сме сърцето на опазването на здравето! “, носиха в ръце медицински сестри, лаборанти и други чиновници в областта на опазването на здравето. Те излязоха на митинг пред постройката на община Бургас.
Това е вторият протест на който здравните рабитници показаха своето неодобрение от системата на възнаграждение. На първи март тази година те още веднъж се събраха на същото място, само че прецизираха, че митингът им не е към община Бургас.

И тогава и в този момент те са безапелационни: “Искаме да останем да живеем и работим в България. Условието за това обаче е, да се постави завършек на унизителното възнаграждение и мизерните хонорари, които получаваме “.
Сестрите излязоха с декларация, която е адресирана до премиера Бойко Борисов, министърът на опазването на здравето и омбудсманът Мая Манолова.
Те упорстват за месечно заплащане в размер на две минимални работни заплати за страната, заплащането на нощния и всеки ексклузивен труд да бъде регламентиран, както и да се отстранен комерсиалните сдружения в областта на опазването на здравето.

„ Ние сме сърцето на опазването на здравето “ и „ Не ни прогонвайте в чужбина “, бяха част от лозунгите, посредством които медицинските сестри показаха отношението си към обстановката в която са сложени.
Те пуснаха балони в небето, които са знак на техните сътрудници, които работят в чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР