Плажуващите не трябва да подценяват опасностите, които крие морето. Спасителите

...
Плажуващите не трябва да подценяват опасностите, които крие морето. Спасителите
Коментари Харесай

Спасители: Не подценявайте опасностите, които крие морето

Плажуващите не би трябвало да подценяват заплахите, които крие морето. Спасителите приканват хората да извършват нарежданията им, с цел да не се стига до произшествия.

Последните няколко дни морето е извънредно рисково, а вълните са високи. Мъртвото течение е мощно. Най-опасно е за децата, тъй като морето може да ги дръпне от брега. Има и доста подводни скали, които в допълнение усложняват обстановката в сходно време. За това предизвестяват спасителите от плажа в курортния комплекс „ Шкорпиловци”.
Евростат: 25 души са се удавили у нас единствено за пет месеца Мъжете се давят три пъти повече от дамите
" Точно тези дни морето е доста рисково, дърпа във вътрешността още от брега. Очаква се мъртвото неспокойствие да продължи към една седмица. Затова е неразрешено влизането в морето. Ограничението ще остане в действие, до момента в който заплахата премине ", сподели пред Българска телеграфна агенция спасителят Цветомир Петков.

Толкова бурно морето ставало чак през септември. Тази година обаче този развой е почнал по-рано. Затова спасителят счита, че това може да се дължи и на климатичните промени.
Спасител: 50% от плажуващите не съблюдават напътствията ни По думите му хората постоянно би трябвало да алармират в случай че се нуждаят от помощ
На плажа в Шкорпиловци има и още една заплаха. Това са подводните скали, които са близо до брега.

" При високи талази морето те хваща, обръща те и те блъска в скалите ", изясни още Цветомир Петров.

По думите му при сходна обстановка човек може да си счупи главата или да си заклещи крайник в скалата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР