Плажове по българското Черноморие пустеят, а на границата с Гърция

...
Плажове по българското Черноморие пустеят, а на границата с Гърция
Коментари Харесай

Засилен трафик на "Кулата" и "Маказа" в посока Гърция

Плажове по българското Черноморие пустеят, а на границата с Гърция се извиват километрични опашки от наши сънародници, които избират да почиват в южната ни съседка.
Лято 2019: Кризисен сезон по морето Курортните комплекси регистрират спад на туристите, само че някои хотели са цялостни
От 5 ч. сутринта на граничния пункт " Маказа” от българска страна към този момент има опашка от коли на туристи – освен български, само че и от Румъния, от Украйна и Молдова. Опашката е към половен километър, като по-рано е била към километър и половина.

Три платна са отворени на граничния пункт в посока Гърция. Това е оптималната организация, която може да се направи, защото той е дребен.

Снимка: btvnovinite.bg

Началникът на пункта – Милко Мерджанов, изясни в предаването „ Тази сутрин”, че са въведени облекчени гранични инспекции спрамо жителите на Европейски Съюз. Като рискова група на задълбочена инспекция подлежат децата, изясни той. Децата би трябвало да имат годен чуждестранен паспорт за пътешестване, декларация от родител, който не пътува с тях, както и копие от акта за раждане. През последната седмица са минали почти 40 000 автомобила през пункта през двете направления, което за летния туристически сезон е доста натоварване, изясни Милко Мерджанов.

Снимка: btvnovinite.bg

През предишния уикенд през „ Кулата” са минали 30 000 автомобила. Около километър е опашката на пункта към 8,15 ч. Преминаването лишава към 30-40 минути на водачите, дейни за придвижване са пет ленти.

Километричните опашки и дългото очакване на границата, с цел да стигнат до морето в Гърция и тази година, не съумяха да откажат хиляди българи да почиват на юг.
След кошмарните опашки на границата с Гърция: Назначават още чиновници Автобусите ще бъдат пренасочвани на специфични паркинги
Чанти цялостни с храна, щайги с домати и ракийка за сантименталните морски нощи има съвсем във всеки автомобил. За фамилията на Мария Минчева плажът в Гърция е на няколко часа. А, за шанс този петък се оказа без нормалния трафик на границата.

Равносметката след всяко пътешестване демонстрира, че нужните пари за отмора са постижими за българския джоб.

По информация на Гранична полиция пътникопотока през лятото спрямо предходната година се е нараснал най-малко два пъти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР