Плажът в "Корал" потъна в боклуци в разгара на лятото.

...
Плажът в "Корал" потъна в боклуци в разгара на лятото.
Коментари Харесай

Плажът в Корал е залят от боклуци

Плажът в "Корал " потъна в отпадъци в разгара на лятото. Според туристите сметта не е събирана от месеци и се притесняват от разпространяването на болести.

Контейнерът покрай пътеката, която води към плажа, както и другите два, преливат от всевъзможни боклуци.

Заради оградата, която опасва цялото пространство зад плажа, коли на сметопочистващата компания не съумяват да влязат и да си изпълнят отговорностите.

Като плаж за природосъобразен туризъм, „ Корал” не е охранителен. Няма и кошчета за боклуци на пясъка, осведоми още bTV.

"Преди 10 дни персонално подадох сигнал в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, откъдето споделиха, че са пристигнали на инспекция – както виждаме това нещо продължава, към този момент се е трансформирало в едно нерегламентирано бунище ", съобщи Атанас Русев от Сдружение "Да запазим Корал ".

"Регионалната ревизия не е получавала до днешна дата сигнал за замърсяване на плаж „ Корал” от отпадъци, само че в случай че това е фактически по този начин, още при започване на идната седмица ще създадем наставление на общината за разчистване ", съобщи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас Тонка Атанасова.

От община Царево изясняват, че контейнерите непозволено са преместени зад оградата от плажуващи.

На „ Корал” в средата на август няма и спасители. От Областната администрация обясниха, че процедурата по наемането им се е забавила и водното избавяне на екоплажовете ще бъде обезпечено от идващия уикенд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР