Плажът в бургаския квартал Сарафово ще има нов концесионер. Наематели

...
Плажът в бургаския квартал Сарафово ще има нов концесионер. Наематели
Коментари Харесай

Три плажни ивици ще имат нови концесионери през лятото на 2020 година

Плажът в бургаския квартал „ Сарафово ” ще има нов концесионер. Наематели се търсят и за плажните линии „ Каваци-юг “ до Созопол и „ Дяволска река 1 “, който се намира в община Приморско.
Правителството стартира процедурите за възлагане на концесия на тези линии. Те се организират по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Срокът на концесиите да е по 20 години е предлагането на кабинета.
Концесионно заплащане през предходната година за плаж „ Каваци-юг “ е било 55 581 лв., за „ Дяволска река 1 “ 19 049 лв., а за „ Сарафово “ 45 502 лв.. Това са цените без Данък добавена стойност.
Сумите са избрани според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове обекти на концесия, по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
Новите концесионери би трябвало да обезпечат на линиите всички наложителни по закона действия. Основните са съществуването на спасители и водното избавяне, здравно и здравно обслужване на линията и поддържане на изрядна хигиена. Освен това, плажните линии би трябвало да дават услуги, които са от публичен интерес.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР