Плажът Муриуай се наводни с хора, които искаха да видят

...
Плажът Муриуай се наводни с хора, които искаха да видят
Коментари Харесай

Океанът изхвърли „чудовище“, което подлуди хората в Нова Зеландия

Плажът Муриуай се наводни с хора, които желаеха да видят по този начин нареченото Муриуайско страшилище – гигантско движещо се нещо, което наподобява тъкмо като мистериозно творение от дълбините на океана.

С дебелите си черни пипала, извиващи се на слънцето, странният обект припомня на солидното парче от морското дъно, издигнато два метра над земята от земетресението в Нова Зеландия през последния месец, само че обяснението този път не се дължи на унищожителната буря.

Снимките били направени от локалната жителка Мелиса Дабълдей, която ги разгласява във Facebook за идентификация. 

Тя вижда обекта на плажа Муриуай, ситуиран на западния бряг на Норт Айлънд – по това време той още се е движи. 

„ Помислих, че е изхвърлен кит, само че когато приближих, беше необичайно – споделя Дабълдей. – Като червеи с черупки, каквито не съм виждала по-рано. “

Друг гражданин на Муриуай, Рани Тимъти споделя, че обектът е изглеждал сигурно като нещо живо. 

„ Имаше развален аромат при срещуположен лъх напразно – а когато се доближите, наподобява като движещи се червеи. “

Според Новозеландското сдружение за морски науки, обектът най-вероятно е солидно парче плаващо дърво, покрито със странни, филтърно хранещи се ракообразни от подразред Lepadomorpha, които се прикачат към подводни скали, парчета и кораби.

Има разнообразни типове сходни същества, като съответният най-вероятно е Lepas anatifera. Той се прикача към твърда повърхнина като употребява гъвкави, мускулести стъбла или „ крачета “, които могат да доближат дължина 80 см. 

Те се хранят благодарение на голям брой кафяви „ хранещи пипала “, както можете да видите тук. Тези същества са единствените „ неподвижни “ ракообразни на Земята, което значи, че щом един път се прикачат към нещо, не могат повече да се реалокират. 

Те създават самобитен „ цимент “, който ги прикача към определената от тях повърхнина, и в случай че тази повърхнина излезе на брега и опече жителите си на слънцето, те не могат да създадат нищо по въпроса. 

„ Всичко върху него към този момент е умряло и мирише извънредно. Вчера отидох, с цел да погледна още веднъж. “

Преди месец земетресението с магнитуд 7,8 което раздруса Нова Зеландия, издигна част от морското дъно два метра над земята, разкривайки необикновена панорама. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР