Плажът Kitaizumi в град Минамисома в близост до АЕЦ „Фукушима

...
Плажът Kitaizumi в град Минамисома в близост до АЕЦ „Фукушима
Коментари Харесай

В префектура Фукушима за пръв път след аварията на АЕЦ отвориха плаж


Плажът Kitaizumi в град Минамисома наоколо до АЕЦ „ Фукушима 1 “ е отворен за пръв път от момента на повредата през месец март 2011 година, оповестява вестник Japan Times. Някои от местата край океана наоколо до това място са добре известни на феновете на сърфинга. В деня на отварянето на плажа японската асоциация по сърфинг е провела надпревари.

„ За да разсеем рисковите клюки (за радиация) положихме старания да създадем този плаж един от най-безопасните в Япония...В бъдеще се надяваме да проведем тук интернационално съревнование по сърфинг “ декларира 49-годишен гражданин на града Masihiro Nishizawa. Според известие на изданието от края на предходната седмица, той е изиграл съществена роля при организирането на надпреварата и по дейностите, свързани с това плажът да е безвреден за посещаване на жителите.

На крайбрежието е имало също по този начин и съревнование по плажен волейбол. Освен това възобновяване на плажа е било обвързвано и с създаване на вълнолом и основаване на публичен парк. Вестникът прецизира, че тестванията, извършени от управляващите на префектура Фукушима през месец май са удостоверили, че качеството на въздуха и на водата са били също такива, както и преди повредата с атомната централа във Фукушима.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР