Плажът "Изгрев" край Шкорпиловци от години е притегателно място за

...
Плажът "Изгрев" край Шкорпиловци от години е притегателно място за
Коментари Харесай

Автомобили паркират върху дюните на плажа край Шкорпиловци

Плажът "Изгрев " край Шкорпиловци от години е притегателно място за хората, които избират спокойствието. В почивните дни те са стотици.

Автомобилите си паркират край тесния и посипан с дупки път - в затревени сектори, а постоянно и на пясъка, съобщи Българска национална телевизия. Обозначителни табели няма.

"Това са дюни, това са естествени формирания. Няма кой да ги натрупа с багерите. Жалкото е да не ги застроим. Забележките си ги вършим първо на нашите деца, на фамилиите и оттова се популяризират в обществото. Това е верния метод ", разяснява Андрей Андреев, който почива със фамилията си там всяка година.

Съмнява се, че колите и палатките могат да унищожат естествените формирания, само че и не утвърждава паркирането върху тях.

Плажовете "Изгрев " и "Шкорпиловци – север " са неохраняеми. Някои от дюните пък се оказват частни парцели, добити след заменки, със статут на земеделска земя. Ако някой от почиващите реши да паркира там, държавната администрация няма право да го глоби. Това може да направи единствено притежателя на имота.

Областният шеф на Варна Стоян Пасев напомни, че покрай прилежащия плаж "Шкорпиловци – Юг " са построени три платени общински паркинга точно за запазване на пясъчните дюни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР