Плажът е пълен, но туристите не ходят по заведения Предпочитат

...
Плажът е пълен, но туристите не ходят по заведения Предпочитат
Коментари Харесай

Българите напълниха морето през август

Плажът е цялостен, само че туристите не вървят по заведения

Предпочитат фамилни хотели, бунгала, жилища и къщи за посетители

В 9 сутринта няма място за лични чадъри

Българите изпълниха плажовете и на север и на юг по родното Черноморие в края на юли и началото на август, написа „ Труд ". Първи се запълниха местата в курортите на юг от Бургас, а през последната седмица доста почиващи има и в останалите комплекси по морето.

Причините за стълпотворението по родните плажове през последните дни са няколко. На първо място интервалът от 20 юли до 20 август е най-предпочитаният от българите за морска почивка защото преваляванията са рядко, времето е обезпечено положително, а морската вода - топла. Освен това поради затворените граници и условията за PCR проби в страната останаха и огромна част от българите, които всекидневно почиват в Турция, Гърция, Испания и Италия.

Докато в хотелите и заведенията край морето могат да се намерят свободни места без проблем, плажовете са цялостни, изключително през уикенда, когато загар събират и жителите на прилежащите огромни градове. В 9 ч. сутринта към този момент е съвсем задача невъзможна да си намериш удобно и прелестно свободно място за разтягане на чадър и слагане на хавлия в свободните зони по южните линии, както и да спазваш нужната обществена отдалеченост. Платени чадъри също се намират мъчно, тъй като всекидневно са резервирани от хора, които заплащат сянката авансово за цялата седмица на престоя си, с цел да си подсигуряват място на първа линия. В северните курорти е малко по-спокойно, само че през уикенда навалицата е огромна.

Най-търсени от българите са независимите вили с басейн, жилищата и бунгалата с кухненско съоръжение, както и дребните фамилни хотели. Причината е, че поради COVID-19 хората избират сами да си подготвят храната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР