Plaid Cymru - Партията на Уелс възнамерява да създаде комисия,

...
Plaid Cymru - Партията на Уелс възнамерява да създаде комисия,
Коментари Харесай

И в Уелс заговориха за независимост

Plaid Cymru - Партията на Уелс има намерение да сътвори комисия, която ще оцени вероятностите районът да напусне Англия. Това заяви АП, базирайки се на фрагменти от идната тирада на водача на партията Адам Прайс.

Според организацията, по време на тирада, планувана за вторник, Прайс има намерение да съобщи, че " независимостта не е единствено желателна, а в действителност е жизненоважна " и че въпросът за нейното реализиране " се е преместил от периферията в центъра на политическия спор в Уелс ".

Комисията, която ще бъде ръководена от някогашен член на Националното заседание (еднокамарен парламент) на Уелс Джоселин Дейвис, ще оцени вероятностите за реализиране на самостоятелност на тази административно-политическа част на кралството от позиция на стопанската система и бъдещите връзки на района с Англия и Европейския съюз.

Лидерът на Plaid Cymru, партия, която обичайно поддържа отцепването от Обединеното кралство, има намерение да направи изказването си в миг, когато половината британци са уверени, че страната може да престане да съществува в сегашния си състав през идващите 10 години. 50% от участниците в изследването, оповестени неотдавна - извършено от Ipsos MORI - се притесняват, че съюзът на Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия ще се разпадне през идващите години, защото сепаратистките настроения се ускоряват през последните две.

Една от главните аргументи за това се назовава Брекзит, който разцепи английското общество. По време на референдума през 2016 година за излизането на кралството от Европейски Съюз евроскептиците надвиха в Англия и Уелс, до момента в който Шотландия и Северна Ирландия бяха най-вече против Брекзит. Когато наближаваме датата на окончателния " бракоразвод " с Европейския съюз няколко пъти в Шотландия, апелите за втори референдум за самостоятелност са по-силни. Северна Ирландия упорства за гласоподаване за нуждата от обединяване на Олстър с Република Ирландия, а Уелс, както наподобява, няма желание да се отделя от тези процеси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР