Плъхове изядоха 200 килограма канабис, конфискуван от наркодилъри. Случаят е

...
Плъхове изядоха 200 килограма канабис, конфискуван от наркодилъри. Случаят е
Коментари Харесай

Плъхове изядоха близо 200 кг конфискуван канабис в Индия


Плъхове изядоха 200 кг канабис, иззет от наркодилъри. Случаят е от индийският щат Утар Прадеш, оповестява БиБиСи.

По време на правосъдно съвещание, локален съд изиска полицията да даде опиатите като доказателство по дело за разпространяване на дрога. Оказало се обаче, че 195 кг. канабис са били изядени от плъхове.

По думитее на Съдия Чаудхари към 700 кг марихуана, иззети от полицията, лежат в полицейски сектори в окръг Матхура, като разясни че дрогата е в заплаха поради гризачите.

Полицията няма опит в оправянето с казуса, защото плъховете са прекомерно дребни. Единственият метод да се защитят иззетите артикули от такива безстрашни мишки е дрогата да се продаде на търг на проучвателен лаборатории и медицински компании, като приходите отидат за държавното управление.

Това не е първият сходен случай в Индия, при който виновността пада върху плъховете.

През 2017 година полицията в източния индийски щат Бихар упрекна плъховете за потреблението на хиляди литри иззет алкохол, година откакто щатът забрани продажбата и потреблението на алкохол.

През 2018 година техници, които дойдоха да поправят неизправна банкомат в щата Асам, откриха, че банкнотите на стойност повече от 1,2 милиона рупии са били нахапани от плъхове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР