Плагиати, прелюбодейци и менте докторанти красят ИТНБСП готови да подкрепят

...
Плагиати, прелюбодейци и менте докторанти красят ИТНБСП готови да подкрепят
Коментари Харесай

Фарсът „Трифонов“ свършва в сряда

Плагиати, прелюбодейци и менте докторанти красят Има Такъв Народ
Българска социалистическа партия подготвени да поддържат държавното управление на Има Такъв Народ, само че слагат изискване - отзоваване на Петър Илиев

Българска социалистическа партия имали съглашение

Фарсът “Трифонов” се чака да завърши в сряда. Това демонстрира политическата аритметика. Правителството, предлагано от “Има подобен народ” няма по какъв начин да събере нужните гласове. Единствено при игра с кворума е допустимо кабинетът да мине. Това значи при разкриване на съвещанието, записаните депутати да са към границата на кворума от 121 депутати.

След днешните съвещания на партийни управления и на парламентарни групи се разбра, че само Българска социалистическа партия е подготвена да поддържа проектоправителството на “Има подобен народ” (ИТН и Българска социалистическа партия общо имат 101 депутата), само че при едно изискване - че Станислав Трифонов отзове оферти за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев.

От “Изправи се БГ. Ние идваме.” също не утвърждават почетния консул на Барбадос за вътрешен министър, само че оповестиха, че няма по какъв начин да застанат за кабинет, който е “параван на ГЕРБ и ДПС”. Като причина за нежеланието си да дадат рамо на Има Такъв Народ акцентираха, че не получили гаранции, че декларацията не е съглашение и че съставът на проектоправителството няма по какъв начин да подсигурява промени.

Евродепутатът Радан Кънев разгласи: “Не плашете с избори, ние сме ходили на доста избори и сполучливи и несполучливи... Ние сме гърмени зайци и с избори няма да ни уплашите”. Той също изрази противоречие с номинации за министри: “Предложенията ви за силов вицепремиер и правосъден министър схващам като провокация, даже като подигравка с напъните за институционална промяна.”

До публицистичното привършване на броя съвещанието на ПГ на “Демократична България” не бе завършило, само че упованията бяха, че групата няма да даде поддръжка.

Станислав Трифонов отговори от фейсбук на упреците, отправени му от партиите, на чиято поддръжка разчита. Той даде явен знак, че няма желание да заменя Петър Илиев. “Петър Илиев е мотивът, който си търсите, а повода е, че всички вие очевидно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в по този начин наречената “политика”. Ами добре, хайде да забележим какво ще стане!”, написа Трифонов.

Малко преди поста му в обществената мрежа, от Българска социалистическа партия оповестиха, че оставят отворена врата за възможна поддръжка, само че след съвещание на Народно събрание, което би трябвало да вземе решение на автограф. Лидерката Корнелия Нинова се похвали, че получили желаното от тях. “ИТН ни дадоха документално споразумение”, сподели алената председателка. “Продължаваме да стоим зад 57-те съответни ограничения, множеството от които наши политики, продължаваме да строим за поддръжка за политики”, сподели Нинова.
Университетът Алпе Адрия в Клагенфурт: Пламен Николов не е измежду възпитаниците ни


На питане за образованието на Николов в университета University of Klagenfurt, пред локалната медия Кleine Zeitung, управлението отхвърля той да има докторска степен.

“Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт?” - по този начин е озаглавена обява на австрийския публицист Уве Зомерсгутер в уеб страницата на клагенфуртския вестник “Клайне цайтунг”, обвързвана с образованието на Пламен Николов в Австрия.

За Българска телеграфна агенция създателят на публикацията, който е началник на икономическия отдел на вестника, заяви, че Пламен Николов не е бил ученик на университета, съдейки по публична информация, получена от доктор Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

В документално мнение по случая тя показва, че студент или абитуриент на име Пламен Николов не попада в компютърната система на университета. Името му не участва и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия.

Още на 3 август 2021 година сходен отговор на свое питане до университета в Клагенфурт е получил и проф. Михаил Константинов. “В компютърните ни системи липсва лице с името Пламен Николов. Такъв няма нито измежду студентите, нито измежду завършилите”, сочи отговорът.

Именно с докторската си степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по “Философия на стопанската система, правото и политиката” Николов се яви през 2018 година години на кастинг за политици в риалити формата на предаването на Слави Трифонов. Когато го представяха като претендент министър председател в Народното събрание, той сподели, че в Австрия е правил единствено теоретичен план, а дисертацията си е защитил в СУ.

Николай Василев съставлява ползите на Словения
Петър Илиев пътува с червени номера и има имунитет
Илиев ще е в спор на ползи, в случай че стане вътрешен министър

Пpивилeгиитe и имyнитeтитe нa пoчeтнитe кoнcyли ca ypeдeни в Hapeдбaтa зa нaзнaчaвaнe и пpиeмaнe нa пoчeтни кoнcyлcки длъжнocтни лицa, Hapeдбaтa зa възcтaнoвявaнe нa ДДC и aкциз нa диплoмaтичecкитe пpeдcтaвитeлcтвa и кoнcyлcтвa и Hapeдбaтa зa oфopмянe нa cтoки, внacяни и изнacяни oт диплoмaтичecки пpeдcтaвитeлcтвa и кoнcyлcтвa. Назначаването и освобождението на почетните консулски длъжностни лица се прави от Министерския съвет по рекомендация на министъра на външните работи.

Според Виенската спогодба за консулските връзки от 1963 година почетните консули имат редица прерогативи, привилегии и имунитети. При арестуване или задържане би трябвало наложително да бъде известена представляваната страна (чл. 42); те се употребяват също с имунитет във връзка с юрисдикцията на страната на пребиваването за дейности, свързани с осъществяване на техните консулски функционалности (чл. 43); те не са длъжни да дават свидетелски показания по въпроси, свързани с техните консулски задания (чл. 44, т. 3).

През 2016 година Премиерът Бойко Борисов настоя да бъдат орязани част от привилегиите като безмитния импорт на артикули и алените номера на колите, с които се движат почетните консули. Почетните консули заведоха дело за алените номера и през 2018 година Върховен административен съд им ги върна.

Пoчeтни кoнcyли в cтpaнaтa ca Maкcим Бexap, пpeдcтaвлявaщ Ceйшeлcкитe ocтpoви, Бopиcлaв Диoниcиeв, пpeдcтaвитeл нa Maлдивитe, Ивo Пpoкoпиeв - Kaнaдa, Caшa Бeзyxaнoвa - Люкceмбypг, Плaмeн Юpyкoв - Kaзaxcтaн, Цвeтeлинa Бopиcлaвoвa - Иcлaндия, пpoф. Cтoян Дeнчeв - Oмaн, Петър Курумбашев на Малайзия.
Николай Василев, който Станислав Трифонов бе номинирал за министър председател е почетен консул на Словения.

Номинираният за вътрешен министър Петър Илиев е почетен консул на Балбадос. Той е препоръчан на този пост през 2017 година, от служебния външен министър Ради Найденов. Огнян Герджиков като длъжностен министър председател е подписал решението на Министерски съвет. “Не си припомням за такова решение. Това е работа на външния министър. Един министър председател разписва доста решения”, разяснява пред “Труд” проф. Герджиков.

Юристи обясниха, че Петър Илиев би трябвало да се отдръпна от почетното консулство. В противоположен случай, ко бъде определен за вътрешен министър той ще се окаже в спор на ползи защитавайки по едно и също време ползите на две страни - на Барбадос като почетен консул и на България като вицепремиер и вътрешен министър.

Анкета “Труд”
Ще мине ли кабинетът на Има Такъв Народ? Доц. Огнян Минчев: След изявлението на Петър Илиев не би трябвало да мине


След днешното изявление на Петър Илиев не би трябвало да мине. А в случай че мине, това значи, че демокрацията в България даже към този момент не е и фасада.
Проф. Румяна Коларова: От най-желана партия Има Такъв Народ се трансформира в най-нежелана


Едно държавно управление, чието сформиране стартира с неистина, която по всевъзможен метод се пробваха да замазват, продължи с поредност от постистини, съгласно мен не би трябвало да мине. Ключовият фактор в процеса на договарянията, на който те разчитаха, беше Българска социалистическа партия и нейната тактика. Ако се удостовери декларираното от Стоян Мирчев, че Българска социалистическа партия ще се съобрази с решението на Демократична България и ИБГНИ, а не с позицията на Има Такъв Народ, това изрично прави гласуването на кабинета невероятно. Има Такъв Народ от позицията, в която всички желаят, сега се движи към позицията на партия, които всички парламентарни партии не желаят. Според мен бъдещето на кабинета зависи на първо място с изключение на от Българска социалистическа партия, и от решението, което управлението на Има Такъв Народ ще вземе - дали да се съобрази с радикалната и най-екзалтирана част от своя електорат или ще се съобрази с позицията на партиите, на които разчита за поддръжка в Народното събрание. Ясно е, че възможностите понижават. За да се сформира кабинет, Има Такъв Народ би трябвало да сведе глава, което надали е в стила на водача?.
Страхил Делийски: Най-безсмисленото гласоподаване в последните 30 години


Стигнахме до такава степен, че май няма огромно значение дали ще мине или не. Толкова се озъби несъстоятелността на политическата ни система, че този съответен еднократен акт в основата си е аритметичен, а не политически Политическата ни система е стигнала до гадаене на някакви аритметични модели, това значи, че нещата в действителност не са добре. Тук няма никаква политическа логичност и при минаването на държавно управление, и при не минаването му. Лявата Българска социалистическа партия, която в най-голяма степен поддържа това държавно управление, твърди, че има 90 % припокриване на стратегиите с Има Такъв Народ. А по разнообразни експертни оценки най-дясната стратегия е тази на Слави Трифонов! Това е абсурд. Това е може би най-безсмисленото в последните 30 години гласоподаване на кабинет.
Станислав Трифонов във ФБ: И аз съм нападателен


По мотив на утринното изявление на Петър Илиев в Нова телевизия, разбрах, че той се бил държал нападателно. Не видях доста хора да разясняват това, което той е споделил, а разясняват по какъв начин го е споделил.

Значи, в случай че разбирам вярно, очевидно съществуват хора, които избират сладко да ги лъжат, вместо нападателно да им споделят истината.

Е, аз не съм от тези хора.

Запознах се инцидентно с Петър Илиев, когато правихме референдума и моите усещания са, че той е самоуверен, виновен, предан, добър татко и добър брачен партньор. И в случай че е нападателен, това е очевидно, когато има причина и съображение.

А апропо, ще ви призная, че и аз съм нападателен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР