ПК Финанси и бюджет“ одобри рамката на бюджета на община

...
ПК Финанси и бюджет“ одобри рамката на бюджета на община
Коментари Харесай

Одобриха рамката на рекордния за Варна бюджет от близо 500 млн. лв.

ПК " Финанси и бюджет “ утвърди рамката на бюджета на община Варна за 2019 година в размер на 497 625 000 лева Това е рекордна за Варна сума, с която ще може да се придаде европейска визия и бъдеще на града, бе изтъкнато на днешното съвещание. Макрорамката е с близо 104 млн. лв. по-висока по отношение на първичния бюджет за 2018 година, освен това без нарастване на локалните налози и такси.

Усилията на общинската администрация тази година ще бъдат фокусирани върху семейството на Варна като Европейски град на спорта. Други цели остават образованието, за което се отделят над 35% от целия бюджет, превръщането на града в дестинация за четири сезона, както и привличането на повече средства по европейски стратегии.

Планираните доходи в бюджета от локални действия са в размер на 258 млн. лв., а от делегирани от страната действия – близо 148,7 млн. лв.. Около 90,9 млн. лв. са предстоящите приходи по оперативни стратегии.

Бюджетът по пера, които отрасловите комисии бяха дали своят вот, беше утвърден от ПК " Финанси и бюджет “. По време на съвещанието промени настъпиха само в макрорамката по функционалност " Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “. Тя беше повишена с близо 123 хиляди лв., които ще се компенсират от други действия. Общата рамка няма да се трансформира.

Предстои най-важният финансов документ на общината да бъде утвърден от Общинския съвет. Заседанието, на което ще се гласоподава Бюджет 2019, е планувано за 30 януари 2019 година от 9:00 часа в зала " Пленарна “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР