Пияните шофьори да плащат сами кръвните си изследвания, като в

...
Пияните шофьори да плащат сами кръвните си изследвания, като в
Коментари Харесай

Пияните шофьори сами да плащат кръвното си изследване, предвижда законопроект

Пияните водачи да заплащат сами кръвните си проучвания, като в избрани случаи да бъдат придружавани до болничното заведение от служителите на реда. Това плануват оповестени за публично разискване промени в Закона за придвижване по пътищата, оповестява в. " Сега ".

Проектът планува водачите да си заплащат за кръвното проучване в случаите, когато дрегерът регистрира алкохол над 0.5 промила или пък даде позитивен резултат за опиати, както и в случай че водачът откаже да бъде тестван с дрегер. В останалите случаи разноските се поемат от бюджета на институцията, назначила проучването.

При резултат от теста с дрегер над 1.2 промила служителите на реда ще съпровождат лидера до болница. Според Наказателния кодекс при такива стойности лидерът предстои на наказателна отговорност и прокуратурата би трябвало да образува следствие. Ако водач откаже да заплати за кръвен тест, КАТ няма да му връща книжката.

" Сега " отбелязва, че в София сходни проучвания се вършат единствено в Окръжна болница и Военномедицинска академия, като резултатите се връщат в КАТ. Кръвно проучване в Окръжна болница коства 55 лева Кръвен тест за опиати се прави единствено във ВМА, като цената е сред 100 и 300 лева според от опиата, който се търси - за кокаин да вземем за пример цената е 60 лева, за амфетамини - 70 лева Насоката на проучването следва да се даде още при полевия тест от Министерство на вътрешните работи.

В началото на тази година влязоха в действие измененията в закона, които дават право на КАТ да смъква регистрационните номера на автомобил още на пътя. Седмично има над 100 такива наказания, показва вестникът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР