Пиян шофьор зад волана на училищен автобус. С 0,59 промила

...
Пиян шофьор зад волана на училищен автобус. С 0,59 промила
Коментари Харесай

Хванаха шофьор на училищен автобус с алкохол в кръвта


Пиян водач зад кормилото на учебен рейс. С 0,59 промила в кръвта е заловен един от водачите, превозвал деца от приблизително учебно заведение "Георги Раковски " в Котел. В момента той е отхвърлен от работа. Иначе е добър експерт, не е имал прегрешения до момента, само че точно поради това, би трябвало да внимава какво прави, съобщи шефът на образователното заведение Стефан Дондев. Той е безапелационен, че в случай че кръвната проба покаже съществуването на какъвто и да било алкохол в кръвта, водачът ще бъде уволнен.
В понеделник сутринта рутинна инспекция открива, че водачът на един от учебните рейсове на приблизително учебно заведение "Георги Раковски " в Котел е с 0,59 промила алкохол. Още тогава е отхвърлен от работа до петък в това число, когато се чака да излязат резултатите от кръвната проба, съобщи шефът на учебното заведение Стефан Дондев. По думите му, в случай че тя покаже даже и най-малкото съществуване на алкохол в кръвта, водачът ще бъде уволнен: "Независимо дали ще покаже 0,49, 0,39 или по-малко, водач на рейс, който кара деца, би трябвало да има нула. Той ще си получи дисциплинарното наказване. Мисля, че съм прав и считам по този начин да действам ".
Автобусът карал на учебно заведение всекидневно към 30 деца, най-вече осмокласници. В момента те се транспортират от останалите рейсове, разясни шефът: "Но това не може да продължава неведнъж, тъй като в случай че се окаже хипотезата, че кръвта е над 0,5, рейсът също се стопира за не по-малко от месец. През това време ние имаме подготвеност да сключим контракти с компании, които да поемат тези деца и да ги извозват заран до учебно заведение, а следобяд не е проблем нашият рейс да си ги кара назад ".
640 са учениците в дневна форма на образование в приблизително учебно заведение "Георги Раковски " в Котел, близо една трета от тях живеят в селата към града и употребяват учебен превоз. Училището разполага с три свои рейса, има контракти и с две транспортни компании.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР