Пиян шофьор без свидетелство за управление подкара лек автомобил без

Пиян шофьор без свидетелство за управление подкара лек автомобил без ...

Пиян без книжка подкара кола без номера в Балчик.


Пиян шофьор без свидетелство за управление подкара лек автомобил без регистрационни табели, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич.

На 11 юли, около 15:55 часа, в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген" без регистрационни табели, управляван от криминално проявен 47-годишен мъж от с. Царевец, обл. Добрич.

При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, е установено наличието на 1,23 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и не притежава СУМПС.

Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Близо 2 часа по-късно в село Кранево, обл. Добрич, водач на мотопед "Сузуки" с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост се блъска в паркиран автомобил "Пежо" и предизвиква ПТП с материални щети.

При извършената проверка с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,72 промила в издишания въздух от водача на мотопеда. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 51-годишен мъж от Кранево.

По случая е образувано бързо полицейско производство.
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg