Пиян мъж размаха зареден пистолет пред кабинета на личния си

...
Пиян мъж размаха зареден пистолет пред кабинета на личния си
Коментари Харесай

Въоръженият мъж, нахлул в лекарски кабинет, бил с 2.6 промила алкохол в кръвта

Пиян мъж размаха зареден револвер пред кабинета на персоналния си доктор в бургаска болница. С оръжието пациентът опитал да пререди чакащите на опашката преди него.

В първия работен ден от месеца пред лекарските кабинети е имало доста хора. Мъжът, който пристигнал за направление при персоналния си доктор, се изнервил, че трябвало да чака. Той извадил зареден револвер и го размахал, заплашвайки и пациенти и медицинския личен състав.

Двама от пациентите викат охранителя, който дежури на входа. Бързата реакция на хората е предотвратила трагичен случай. Мъжът е арестуван незабавно от полицията. В кръвта му е имало 2,6 промила алкохол.
Пиян мъж размаха заредено оръжие в болница в Бургас Пробата за алкохол е отчела 2,65 промила
Лекарката е в потрес. „ Той ми сподели: „ Аз ще си пристигам тук, както си желая! Ти не можеш да ми кажеш да не си нося оръжието, аз го нося на всички места! Аз не съм привикнала да работя под натиска на въоръжени хора! “, изясни доктор Нина Попова - общопрактикуващ доктор.

53-годишният Тошко Тодоров е бил арестуван в началото единствено за към час в полицията. Освободен е, защото се водел на доклад в центъра за психологично здраве – над 30 пъти е лежал там поради систематични злоупотреби с алкохол. Това оповестиха за bTV от прокуратурата.

Това не е първото му закононарушение. Задържан е и различен път за хулигански прояви, обири и неплащане на прехрана, само че до момента не е осъждан.

В предходната му експертиза е посочено, че е получил загуба на разсъдъка, обвързвана с алкохолно замайване и не може да дава отговор за дейностите си.

Снощи мъжът още веднъж беше арестуван и наложително отведен в психодиспансера.
Нападнатата лекарка от болница „ Св. Анна ” ще се възвръща дълго Нападателят е някогашен служител на реда и е престъпно проявен
Според охранителя в болничното заведение полицията е работила доста бързо и нападателят е бил обезвреден за секунди. Според него мъжът е бил с патерица и се е клатушкал, паднал е пред асансьора, само че е станал и е отишъл пред кабинета на лекаря.

Д-р Калина Ишкиева – шеф на ДКЦ-то, изясни, че се преценяват с наредбата за защита. „ Имаме денонощна жива защита и камери. На този стадий мисля, че казусът се измества към това кои хора могат да имат оръжие – газови револвери. Те също са рискови и може да се получат инцидент”, разяснява лекарката.

На мъжа, размахал револвер, ще бъде назначена нова експертиза. От заключението на лекарите зависи дали този път ще носи наказателна отговорност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР