Пиян и дрогиран шофьор връхлетя с в казанлъшкото село Бузовград.

...
Пиян и дрогиран шофьор връхлетя с в казанлъшкото село Бузовград.
Коментари Харесай

Детето, блъснато от пиян и дрогиран шофьор в Казанлъшко, е в тежко състояние


Пиян и дрогиран водач връхлетя с в казанлъшкото село Бузовград. Детето е в извънредно тежко положение с черепно-мозъчна контузия в реанимацията на УМБАЛ-Стара Загора.

Трите момчета са карали колелета и са спрели до вендинг автомат край пътя, с цел да си вземат топли питиета, както постоянно правели. Това е разказало едно от децата на майка си нощес.

„ Каза, че са видели колата, изчакали са я да мине, нямало е други коли и колата с гневна скорост опустошава детето. Това е станало пред очите на моя наследник “, съобщи Валентина Узунова.

Шофьорът не спрял след случая и даже не е понижил скоростта.

„ Установен е четири часа по-късно в дома си, автомобилът е бил там, конфискуван е по досъдебното произвеждане и лидерът е тестван за алкохол и опиати “, съобщи районният прокурор Таня Димитрова.

Първите проби сочат, че 57-годишния мъж от прилежащото село Розово е бил с 1,38 промила алкохол в кръвта.

„ Установено е, че е използва метамфетамин, само че занапред следва разбор на кръвните проби, които лидерът е дал “, добави наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев.

Преглеждат се записите от камерите в центъра на село Бузовград, сподели кметът Мая Берова. По думите ѝ по улиците постоянно се кара бързо, а пътищата са натоварени.

„ Шокът в действителност е огромен. Молим се всички за детето, то е от положително семейство. Децата играят на пътя и казусът е, че няма къде да играят “, добави тя.

Случаят разяснява и основният прокурор Иван Гешев.

„ Какво още би трябвало да се случи, с цел да разберем, че би трябвало да спрем да се раняваме и убиваме на пътя? Какво още чакаме, с цел да спрем войната на пътя? Явно гибелта по пътищата на България не е приоритет. Важно беше в границите на дни да бъдат закрити профилираните съд и прокуратура “, съобщи той.

Шофьорът е арестуван за 72 часа, а Районната прокуратура на Стара Загора ще изиска той да остане в ареста за непрекъснато.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР