PixabayОт НАСА категорично заявиха, че имат намерение да изпратят човек

...
PixabayОт НАСА категорично заявиха, че имат намерение да изпратят човек
Коментари Харесай

От НАСА: Искаме да пратим човек на Марс


Pixabay

От НАСА изрично обявиха, че имат желание да изпратят човек на Марс. Неговата основна задача ще е да разбере дали там е имало живот.

Директорът на Националната администрация по аеронавтика и галактически проучвания на Съединени американски щати (НАСА) Джим Бриденстин има вяра, че вероятността да се открият следи от живот на Марс в светлината на последните открития се усилва. Той съобщи това на видеоконференция на Марсианското общество, оповестява БГНЕС.

Бриденстин прецизира, че към момента не са открити доказателства за живота на Марс.

“Все още не сме създали това. Но вероятността продължава да се усилва. Колкото повече търсим, толкоз повече научаваме, че всички детайли, нужни, както имаме вяра, за съществуването на живота, са или са били на Марс в предишното ”, сподели той. Бриденстин напомни, че са открити по-ранни доказателства за съществуване на течна вода под повърхността на Червената планета. Освен това учените са стигнали до извода, че на Марс има органични молекули.

Ръководителят на НАСА изрази убеденост, че проучванията с инструментите, конфигурирани на галактическия транспортен съд Perseverance, ще съберат повече информация за Марс, както и ще се приготвят за пилотирана експедиция.

„ Разбира се, желаеме да вземем проби от почвата, с цел да разберем по-добре предишното на Марс, в това число дали е имало живот на него. Основното нещо, което желаеме да създадем, е да изпратим човек на Марс “, акцентира ръководителят на НАСА.

“Мисля, че най-бързият метод да се направи това е потреблението на Луната. Ще отидем до Луната, с цел да стигнем по-късно до Марс ”, изясни Бриденстин.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР