Pixabay Четвъртото издание на Туризъм Експо Дестинация Варна предстои във Варна

...
Pixabay
Четвъртото издание на Туризъм Експо Дестинация Варна предстои във Варна
Коментари Харесай

Посвещават мащабен форум във Варна на новите бизнес модели в туризма по време на Covid-19

 Pixabay Четвъртото издание на Туризъм Експо " Дестинация Варна " следва във Варна от 18-и до 20-ти ноември в Хотел и Казино " Черно море “.

Основен акцент в експото тази година е туристическата конференция, която е под надпис " Новите бизнес моледи в туризма по време на Covid-19 ". 

Конференцията е изцяло безвъзмездна, само че наличието в залата е лимитирано до 30 индивида. Затова цялата стратегия ще се излъчва в интернет, в действително време, на уеб страницата на Туризъм Експо Дестинация Варна:

Фирмите, участници тази година в туристическото експо, са представители на разнообразни браншове в туризма. Не липсват и компании, предлагащи артикули и услуги за хотелите и заведенията за хранене, оповестяват за Varna24.bg уредниците.

Една от най-атрактивните точки на експото тази година е Рок-музеят на Цонко Цонев – Кметъла. А той самият има презентация, отдадена на концертния туризъм.

Ето какво разяснява за медията ни Павлин Косев, ръководител на ВАРХ,  съорганизатор на конференцията:

" Въпреки комплицираната конюнктура ние от ВАРХ сме на мнение, че животът би трябвало да продължи, че в тези сложни времена е доста по-важно от всеки път да бъдем обединени, тъй като единствено обединени можем да бъдем силни и да продължим напред.

Слоганът на туристическата конференция Експо Варна е " Новите бизнес модели в туризма ", тъй като доста хотелиери, ресторантьори, хора, обвързани с бизнеса си задават въпроса: " Какво вършим през днешния ден? Как управляваме този бизнес? ". Сметките не излизат, доходи няма, да освобождаваме ли личния състав? Но хората са ни качествени, в случай че ги освободим, след това къде ще ги търсим? Много въпроси има настоящи, оперативни, финансови въпроси. На тези въпроси ще търсим отговор по време на тази конференция. Ще приказваме единствено и само тактици, хора с съответни проблеми, с съответни положителни практики. 

Поканили сме едни от най-големите колоси в хотелиерство, които през последната една година са вложили над 100 млн. евро в хотелските си бази, в личния състав, да кажат какво считат да създадат те. От първо лице ще има мнения и отговори на въпросите ни. Цяла България ще гледа това събитие. Защото в тези времена има голяма потребност от връзката и обединяването на сектора. 

Защото, когато има доста доходи и времената са други, кахърите са бели. Когато нямаме доходи, нямаме туристи и са затворени границите, а имаме качествени хора, които не желаеме да загубим, става в действителност комплицирано. 

Много съм признателен на Община Варна, която ни поддържа в нашите планове, тази година за следващ път. Благодаря персонално на господин, който е изразил персоналната си поддръжка за провеждането на форума при всички условия.

Градът ни има потребност от браншови, стопански, културен живот. Потвърдили са ни присъединяване началник Андре Токев, доцент Ангел Кунчев сме поканили, министъра на туризма се надяваме да се включи онлайн.

Единственият по рода си достоверен рок музей с музикални принадлежности и дарове от международни рок звезди, ще бъде показан по време на форума.

Цонко Цонков - Кметъла ще приказва за концертния туризъм. Той съумя да съживи Североизточна България и да трансформира Каварна в рок столицата на България. Той ще показа по какъв начин е постигнал това. 

Предвидили сме проветряване и стерилизация на залите, безвъзмездни медицински маски, безконтактни диспансери за дезинфектанти, тъй че сме взели строги ограничения за провеждането на събитието. 

Наши посетители ще бъдат представители на АБЧО, които ще ни приказват за зеления туризъм, за концепцията си за развиването на Черноморския туризъм. Ще има разискване с туроператори, измежду които и единствения, който се чака идната година да ни води английски туристи. Друг ще обясни какво следва да се случи на немския пазар. Големи имена чакаме, те ще обяснят какво се случва с ранните записвания, отново ли ще разчитаме на last minute туризма.

Ще разберем какво се случва с регламента за подкрепяне на чартърните туристи. Ще бъде разисквано и влиянието на статистиката за коронавирус 19, по какъв начин това въздейства на туризма. 

Нямаме нито един инфектиран екскурзиант по нашето Черноморие през лятото на 2020 година Трябва да има обособена статистика за болните в курортите, която да не се смесва с националната статистика, с цел да не отблъскваме гостите ни. Нека се споделя истината, да не слагаме всичко в един кюп, тъй като това доста въздейства на туризма.

Ще си приказваме за фамилния туризъм и пазар на френски туристи в Албена. Ще приказваме за културния туризъм " Варна - дестинация на четири сезона ".

Ще приказваме за дигиталното развитие на туризма. Защото поради пандемията, дигитализацията би трябвало да бъде в оптималната полза на който и да било хотел или ресторант. Бъдещето на виртуалните турове и хибридните услуги в туристическия отрасъл ще бъде на фокус на форума. Ще има американец, който ще приказва за мениджмънт по време и след коронавирус 19, по какъв начин се дефинират цените. Защото доста хотелиери започнаха да смъкват фрапантно цените. Това неточност ли е или не? Американският специалист ще ни изясни по какъв начин можем да продаваме по-скъпо в такава конюнктура! Най-лесно е да свалим цените, само че това не е здравословно за бизнеса. 

Ще разясняваме по какъв начин оцеляват градските хотели в новия коронавирус живот. Изпълнителният шеф на хотел " Метрополитън " в София ще приказва по тази тематика. Мениджърите на най-големите столични хотели като " Галакси " и хотел " Централ " ще се включат също от първо лице, с цел да споделят опита си. 

Акцент ще бъде и тематиката " Хотелът на бъдещето ", антиковид решение, което прави ръководството на всеки хотел по-ефективно и дава улеснение и сигурност на гостите.

Един от най-големите експерти във фейсбук и инстаграм рекламата ще ни каже по какъв начин да понижим разноските в рекламата и кои са новите " вирусни инфекции " в обществените мрежи, изгодата от вярното бизнес наличие в обществените медии.   

За ресторантьорската част началник Андре Токев и началник Пламен Петров ще ни опишат по какъв начин коронавирус прекатурна обстановката в заведенията за хранене и болести клиентите с новата Street Food култура на хранене. В най-мащабните заведения за хранене започнаха да се ядат бургери, нещо, което в дебелите книги по ресторантьорство го няма ", изясни Павлин Косев. 

Организатори на туристическото експо са организацията за маркетингови връзки ProVox и Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, със съдействието на Община Варна и присъединяване на Министерството на туризма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР