Pixabay Американските власти евакуират над 30 000 свои съграждани от чужди

...
Pixabay
Американските власти евакуират над 30 000 свои съграждани от чужди
Коментари Харесай

САЩ евакуира над 30 000 свои граждани от различни страни

 Pixabay Американските управляващи изтеглят над 30 000 свои съграждани от непознати страни на фона на пандемията от ковид. Това съобщи Йън Браунли, заместник-помощник на държавния секретар по консулските въпроси на Съединени американски щати, представен от БГНЕС. 

" Досега върнахме повече от 30 000 американски жители от повече от 60 страни в родината им ", сподели Браунли на брифинг в сряда, дубликат от който беше оповестен на уеб страницата на Държавния департамент. 

Той добави, че в допълнение към над 350 към този момент проведени полета, са планувани още " над 80 полета от разнообразни места или са на стадий обмисляне “.  " Свидетели сме на най-голямото търсене от американските жители за оказване на помощ за репатрирането им от Южна Азия, Централна и Южна Америка ", сподели Браунли. 

Според Чарлз Розенфарб, специфичен координатор на Службата за световна реакция на ковид (CGRCU), програмата за евакуация е стартирала през януари и в началото е била ориентирана към връщането на американски жители от Китай. Според него към днешна дата към 6 000 американски дипломати и членове на техните фамилии са евакуирани от разнообразни страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР