[Pixabay] Практиката в държавните дружества да се връщат на високи

...
[Pixabay] Практиката в държавните дружества да се връщат на високи
Коментари Харесай

Отрицателен подбор за енергетиката

[Pixabay] Практиката в държавните сдружения да се връщат на високи постове хора, които са били отстранени, тъй като са се провалили, е явен сигнал, че ръководещите не се интересуват от сполучливото ръководство на компаниите, а единствено от това да имат послушни мениджъри в тях. Въпреки големите проблеми в енергетиката и многомилиардния паричен недостиг в бранша изборът на фрагменти за него по всичко проличава, че е редуциран единствено до степента им на приближеност към съответната политико-икономическа група с по-силни позиции в дадения миг.

Последният образец за това е решението на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да постави отпред на енергийния холдинг Жаклен Коен - същия, който тя самата в профил от този пост преди три години. При това обяснявайки обществено, че той не се оправя с финансите на холдинга, който оперативно ръководи цялата държавна енергетика.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На въпроса на " Капитал " за настоящето си решение да го върне на поста министър Петкова даде на процедура най-откровения отговор: че е назначен по същия метод, по който се назначават всички фрагменти в БЕХ. Управляващите към този момент даже не си вършат труда да разсейват подозренията, че хората там са посочвани, спускани и налагани. От кого - личи рано или късно в дейностите и решенията им.

Рокадите в бранша наподобяват подчинени на негативния асортимент. Например при започване на предходната година министър Петкова смени по същия метод управление на Електроенергийния систематичен оператор. И отново без ясни аргументи в ръководството на сдружението влезе пенсионерът Антон Славов. Преди това той е бил началник по употребата на хидромощностите на НЕК, а по информация на Валери Симеонов, който по това време беше вицепремиер, е бил уволнен поради несправяне с работата си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР