[Pixabay] Още по темата Добро утро, корупция Акцията в агенцията

...
[Pixabay] Още по темата Добро утро, корупция Акцията в агенцията
Коментари Харесай

Истинската корупция по високите етажи

[Pixabay] Още по тематиката
Добро утро, корупция

Акцията в организацията за българите в чужбина е следващото доказателство за безотчетността на прокуратурата
1 ное 2018
Прокурор Гешев: Случващото се ДАБЧ е закононарушение против българщината

Разследващите не са се интересували от старите следствия за търговията с поданството, с цел да не изтича информация
31 окт 2018 Напоследък прокуратурата се държи като човек, събудил се след 10-годишна кома. Без значение дали става дума за акциите против Арабаджиеви или Баневи, или последната интензивност за българското поданство, опитите на държавното обвиняване да убеди обществото, че става дума за тъкмо веднага открити нередности наподобяват неуместно.

Също по този начин изглеждаха зам.-главният прокурор Иван Гешев, ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев и неговият заместител Антон Славчев, когато в сряда дадоха конференция за акцията в организацията за българите в чужбина. Сякаш всички трябваше да не помнят, че Гешев е в профилираното правораздаване от 2012 година, Пламен Георгиев работи по антикорупцията от 2010 година, а заместникът му с изключение на всичко останало е бил първо началник на дирекцията за миграция в ДАНС (до която е трябвало да стигат сигналите за нелегално българско гражданство), а след това и на тази за битка с корупцията, която е трябвало да им противодейства.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Парадоксалното е, че даже следствието на злоупотребите с предоставяне на българско поданство е показателно за неефективната система за битка с корупцията. Вижте единствено ориста на тези, които са се опитвали да повдигат казуса през годините. Те освен са мачкани, а тези, които са ги мачкали, са се издигали нагоре в йерархията.

Есенните акции на прокуратурата в действителност са точно сигнали за корупция. Те са претоплени сюжети, които от дълго време е трябвало да намерят своя институционален отговор. А неналичието на подобен през всичките тези години значи единствено едно - корупция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР