[Pixabay] Още по темата 332 българи са получили отказ от

...
[Pixabay] Още по темата 332 българи са получили отказ от
Коментари Харесай

Лъжата, наречена здравеопазване

[Pixabay] Още по тематиката
332 българи са получили отвод от лекуване в европейски лечебни заведения

Към края на януари просрочените заплащания на здравната каса са 134 млн. лева, единствено през предишния месец към тях са насъбрани нови 7.6 млн. лева
21 фев 2018 Българската здравна система е построена върху неистина. Държавата е записала в конституцията и в законите си, че жителите имат право на опазване на здравето против здравни вноски. На пръв взор тя подсигурява това им право - всеки, който е платил % от прихода си, може да отиде в болничното заведение и да изиска да се лекува. Истината е, че отвън системата на незабавната помощ човек ще получи най-основна услуга и за всяко нещо, което е обвързвано със здравето му, ще се наложи да доплаща.

Причината е, че не доближават пари. От една страна, страната не внася задоволително за големия брой хора, които обезпечава - 4.5 млн. души, броейки пенсионери, деца, военни, държавни чиновници и така нататък От друга, с цел да излизат сметките на хартия и да не стане ясно, че лъже жителите си, тя обезценява изкуствено здравните услуги.
Тази скица експлодира всякога, когато се срещне с същинския свят.

Хората заплащат спомагателни разноски като избор на екип, проучвания и други, възлизащи на съвсем 50% от всичко, което се харчи в страната за здраве на година. Болниците пък непрекъснато са на минус, пробвайки се да се оправят с пътеки, които не са променяли цената си от 10 години. А както тази седмица си припомнихме, европейските фондове желаят да ни съдят поради стотици милиони отговорности, тъй като са покривали разноските на български жители, които ние в този момент отхвърляме да възстановим.

Скандалът сред здравния министър и шефа на здравната каса, който си разреши да каже на Народното събрание, че сметките би трябвало да се заплащат и да играеш бедния родственик в Европейски Съюз не върви постоянно, ескалира бързо, тъй като стига до сърцето на ръководството. България поддържа постоянни обществени финанси, с които се надява да влезе в еврозоната, само че всеки по-задълбочен взор демонстрира, че зад тях прозират дълго стаявани проблеми. Но някой ден те ще би трябвало да бъдат решени, тъй като няма да могат да бъдат замитани под килима.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР