[Pixabay.com] Следващото поколение собственици на семейни фирми в Централна и

...
[Pixabay.com] Следващото поколение собственици на семейни фирми в Централна и
Коментари Харесай

Следващото поколение собственици на семеен бизнес ще залага на дигитализация

[Pixabay.com] Следващото потомство притежатели на фамилни компании в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) ще залага на цифровизация на бизнеса, защото счита, че това е главната област, в която изостават от съперниците си. Това демонстрират резултатите от тазгодишното изследване на PwC NextGen 2019 (виж карето). Макар че множеството интервюирани считат, че могат да прибавят забележителна стойност към бизнеса, едвам 53% от тях сега вземат участие интензивно в активността на своите компании. За съпоставяне, междинната стойност в международен мащаб е 70%.

Добро сходство

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Имайки поради цифровите си пълномощия, съвсем 90% от интервюираните считат, че могат да прибавят забележителна стойност и да оказват помощ на фирмите си да имат подобаваща за цифровата епоха тактика, демонстрира изследването. Новото потомство има вяра, че цифровите технологии са от решаващо значение за триумфа на фирмите. В същото време 30% от интервюираните са загрижени, че фамилният им бизнес сега изостава от съперниците си в региона на дигитализацията.

Има обаче и добра вест. " Има положително сходство сред това, което идващото потомство преглежда като бъдещи бизнес цели, и неговите благоприятни условия и ползи. За да се възползват оптимално от цифровия си гений, идващите притежатели на бизнес би трябвало последователно да се потопят в активността на фамилните компании, с цел да се поучат от създателите на бизнеса ", разяснява Пьотр Вишогродски, водач " Предприемачество и частен бизнес " в PwC ЦИЕ.

Промяната

Променящите се потребности на клиентите са главното терзание на идващото потомство притежатели - показват ги 26%. Анкетираните са загрижени също за въздействието на изменящите се технологии и пазарната конкуренция. Според далите отговор интернет на нещата, роботика и изкуствен интелект са най-подходящите нови технологии, които ще допринесат за сполучливото развиване на фирмите в бъдеще.

Като съществени бизнес цели идващото потомство притежатели показват съвсем същите като световните си сътрудници - модернизиране на управническите практики в фирмите (97%) и фокус върху гениите, като 90% споделят, че е нужна смяна по отношение на привличането и задържането им.

За да реализират тези цели интервюираните разчитат главно на образованието - 90% развиват уменията си в университет или лицей, а 73% - като посещават семинари и конференции. Нетуъркингът е надалеч по-рядко срещата форма на развиване в ЦИЕ, в сравнение с в международен мащаб. За сполучливото ръководство на фирмите бъдещите притежатели показват като най-важно развиването на меки умения - пълномощия за разрешаване на проблеми и стратегическо мислене, водачество и информационни умения. За изследването

Проучването NextGen на PwC за Централна и Източна Европа е основано на отговорите на 40 души, основно второ потомство притежатели на фамилни компании, от Полша, Русия, Румъния, България и Албания. Анкетираните имат фамилни компании, работещи в индустриалния и индустриалния бранш, фармацията и опазването на здравето, търговията на дребно, превоза и логистиката, строителството и недвижимите парцели, технологиите, медиите и телекомуникациите и финансовите услуги.

Проучването е извършено сред юни и август 2019 година Три четвърти от интервюираните имат бизнес с годишен оборот под 50 млн. $, 21% - сред 50 и 250 млн. $, а 4% имат оборот от над 250 млн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР