[pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПсихология на богатствотоНеравенството в богатите западни страни

...
[pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПсихология на богатствотоНеравенството в богатите западни страни
Коментари Харесай

4+1 | За психологията на богатството в една меритокрация, има ли такова нещо като "устойчиви дрехи" и още

[pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Психология на благосъстоянието

Неравенството в богатите западни страни продължава да се усилва, само че не и усещането за неравенството. Точно противоположното, някои от най-неравните страни имат и най-силна религия в меритокрацията, която е подложена на критика от доста леви икономисти и идеолози. Според тях думите на Стайнбек към момента важат: " Бедните не се възприемат като експлоатиран пролетариат, а като краткотрайно засрамени милионери. " Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Има ли такова нещо като " устойчиви " облекла?
" Устойчивите " артикули се трансфораха в маркетинг тактика. Това е изключително елементарно, защото няма институция, която да дефинира дали един артикул е резистентен за природата, нито пък даже ясна формулировка на термина. Сега норвежките управляващи проверяват веригата за облекла H&M с въпроса: " Какво тъкмо прави облеклата, които продавате, устойчиви? " Ще забележим дали получат приемлив отговор. Прочетете повече тук.

Марс си остава надалеч
Ако човечеството в миналото стигне до Марс, проблемите с оставането на Червената планета ще са многочислени. Както симулация за живот в изолиран хабитат (какъвто би бил един купол на Марс) сподели - даже най-малката всекидневна неточност би могла да приключи опита. Ако това се случваше на Марс, щеше да докара до гибелта на член на дребния теоретичен екипаж. Прочетете повече тук.

Какво да вършим с вълците?
Вълците все по-често се завръщат в страни и територии, където са били изтребвани с епохи. Така в Норвегия се заражда народен разговор какво да се направи за все по-честите конфликти с дивите животни. В страната има паркове с съвсем питомни вълци и доста хора се радват на завръщането на дивите - обаче не всички. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Какво може да ни каже един тест на личността?

Възприятията за личностните проби варират през десетилетията. През по-голямата част от XX век те са извънредно известни. Като Разпределителната шапка от поредицата за Хари Потър те звучат умно и ни оказват помощ да намерим мястото си в света, дават контури на личността ни. Само че множеството пъти просто са генерализирани изказвания без научна основа, които просто се пробват да потвърдят това, което към този момент желаеме да мислим за себе си. Чуйте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР