[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОткрита е уникална до този момент екзопланетаДо

...
[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОткрита е уникална до този момент екзопланетаДо
Коментари Харесай

4+1 | Какво прави екзопланетата K2-18b уникална, каква е рецептата за перфектното офис пространство и още

[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Открита е неповторима до този миг екзопланета

До този миг учените са удостоверили съществуването на 4044 екзопланети в орбита към далечни звезди. Някои от тях са скалисти като Земята, други са газови колоси като Юпитер. Някои от тях имат извънредно гъсти атмосфери, други изобщо нямат атмосфери. Орбитите към звездите им лишават броени часове на някои и десетки години на други. K2-18b е неповторима - става дума за скалиста планета в обитаемата зона, в чиято атмосфера учени видяха доказателства за наличието на вода. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Как да проектираш съвършения офис
Браян Чен е бизнесмен, чиито проблеми с отворените офиси го карат да основе компанията ROOM. ROOM създава префабрикувани звукоизолирани кабинки, които да дават на служащите в офиса място за уединение и спокойна работа. Итън Бърнстайн пък е прочут професор от Harvard Business School, който е потвърдил, че отворените офиси водят до понижение от 73% във взаимоотношенията сред чиновниците. Прочетете полемика сред двамата за това какъв би трябвало да бъде съвършеният офис съгласно потребностите на компанията.

300 млн. ДНК " букви " липсват от човешкия геном
70% от референтния човешки геном е направен въз основата на ДНК пробите от еднакъв неизвестен човек – RP11. Модерни ДНК проучвания в Африка демонстрират, че човешкият геном е в пъти по-богат от предполаганото до момента, което постанова обновяване с по-диверсифицирани проби на човешкия геном. За да научите повече, прочетете тук.

Да релаксираме като финландци
Думата kalsarikänni от фински значи безусловно " да пиеш самичък у дома по долни дрехи ". Дали съществуването ѝ в речника е обвързвано с това, че финландската нация е една от най-спокойните, както и се радва на минимум стресираща просветителна система, четете на този линк.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как се роди интернет

В книгата си и в подкаста Браян Макълоу наблюдава историята на раждането и еволюцията на интернета от колежаните в изби, през дотком взрива до модерните приложения и бизнесмените зад тях. Макълоу приказва за това по какъв начин се иновират и ползват нови решения в областта на технологиите. Чуйте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР