[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак да предотвратим самоубийство с AIИзкуствен интелект

...
[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак да предотвратим самоубийство с AIИзкуствен интелект
Коментари Харесай

4+1 | Mашинното учене, което разпознава самоубийци, еволюцията на неизтребимите хлебарки и още

[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Как да предотвратим самоубийство с AI

Изкуствен разсъдък се е научил да разпознава самоубийствени трендове напълно въз основата на мозъчни сканирания. Нова форма на машинно учене с висока акуратност познава методите, по които мозъците на суицидно настроени хора реагират на разнородни тласъци. Откритието може да докара до основаването на цяла нова сфера лекувания и способи за диагностика в психотерапията. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Хлебарките стават все по-неизтребими
Една немска хлебарка може да създаде над 50 здрави яйца в трите месеца на размножителния й интервал - затова размножаванията на ненавижданата буболечка са сложни за преодоляване. Учени демонстрират, че това е на път да се трансформира в още по-голям проблем - най-разпространеният вид хлебарки все по-често основава устойчивост към разнородни пестициди, а постоянно това се случва за едно само потомство. Така хлебарките може да станат неизтребими посредством химически способи напълно скоро. Прочетете повече тук.

Защо няма фойерверки в Amazon
Amazon твърди, че е компанията, от която можете да закупите всичко. Това обаче не е напълно по този начин - гигантската компания има лист със неразрешени артикули. Те включват категории като огнестрелни оръжия, алкохол и тютюневи артикули, домашни любимци и... фойерверки. Фойерверките са рисков артикул - компанията евентуално избира да не потушава пожари по складовете си. Прочетете повече тук.

Терминът демократичен към този момент не значи нищо
През 19 век да си демократичен е значело да подкрепяш свободния пазар и обществените свободи. През 20-и век това се трансформира в типичен демократизъм, чийто по-скорошен правоприемник е либертарианството. В същото време неолиберализмът е концепцията за умерена държавна интервенция в пазарите и менажиран капитализъм. От втората половина на 20-и век " либерализмът " значи поддръжка за огромна страна, която се пробва да позволи бедността и неравенството посредством мощна интервенция в пазара и редистрибуция. И по този начин нататък. Реално към този момент като кажеш, че нещо е демократично, никой не знае какво имаш поради. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Купувам, значи съм
Хората се самоопределят благодарение на марките, които носят. Ако облечеш марката на групата, е доста по-лесно да бъдеш признат от нея. Компаниите знаят това и вършат всичко допустимо да котират марките си като част от културата на спортистите, музикантите, театралните среди и още. Точно като да си купиш спортен екип с три ленти, с цел да си паснеш по-добре с избрани хора в квартала. Можете да слушате за психическата нужда на марките тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР