Пивоварна в канадската провинция Албърта беше принудена да си извини

...
Пивоварна в канадската провинция Албърта беше принудена да си извини
Коментари Харесай

Пиеш бира и си мислиш за срамни косми

 Пивоварна в канадската провинция Албърта беше принудена да си извини за кръстената от нея бира, която на езика на племето маори означавала " срамни косми ", а не " перце ", както се твърдеше, съобщи Франс прес. Пивоварната " Хелс бейзмънт " / " Мазeто на пъкъла " / пусна в продажба преди две години пивото " Хурухуру- Перцето ", приготвена с хмел от Нова Зеландия. Продуктът й придавал несравним мирис.

Но тази седмица един представител на коренното новозеландско население маори - Те Хамура Никора, изясни във фейсбук, че на техния език думата " хурухуру " няма нищо общо с перата, а се употребява за обозначаване на окосмяването в интимната област на индивида, написа Българска телеграфна агенция.

" Преди канадците да кръстят бирата си, те трябваше да се съветват с някои от нашите хора, с цел да не се излагат ", написа потребителят във фейсбук. Шефът на пивоварната Майк Пекен се извини на всички клиенти, като съобщи, че компанията му е позволила неточност и не е имала желание да обиди никого, най-много маорите. Той даде обещание да преименува бирата си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР