Питсбърг. Тежко въоръжен стрелец открил огън по еврейски богомолци по

...
Питсбърг. Тежко въоръжен стрелец открил огън по еврейски богомолци по
Коментари Харесай

AFP: Единайсет души са убити в „антисемитско“ нападение на стрелец срещу синагога в САЩ

Питсбърг. Тежко въоръжен стрелец разкрил огън по еврейски богомолци по време на гала за кръщаване на бебе в синагога в американския град Питсбърг и убива 11 души и ранява шестима, оповестява организация AFP .
Това е едно от най-тежките сходни набези в цялата история на Съединени американски щати. Стрелецът е разпознат към този момент от полицията. Това е Робърт Бауърс, гражданин на Питсбърг. С крясъци „ Всички евреи би трябвало да умрат “ той е нахълтал в синагогата „ Дървото на живота “, където хората се събирали за съботната работа.
Стрелецът незабавно е бил арестуван от полицията и отведен в близката болница.
Президентът Тръмп дефинира нападението като „ злоумишлен акт на всеобщ палач “, който популяризира „ ненавист “ из Америка и оттатък нея, до момента в който щерка му Иванка, която е минала към юдаизма, назова офанзивата „ извратена “.
" Никаква приемливост за антисемитисти “, сподели Тръмп на протест в Индианополис.
" Този злоумишлен акт на всеобщ палач е същинско зло и е мъчно да се има вяра, че се случва. Нашите мозъци не могат да възприемат жестоката ненавист и извратената неприязън, които могат да накарат човек да извърши сходно извънредно принуждение по време на кръщаване на бебе “.
Директорът на Службата за социална сигурност в Питсбърг, Уендъл Хишрич, е дал конференция, на която е съобщил, че 11 души са убити, а шестима са ранените, стрелецът не се брои. Сред жертвите няма деца.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР