Питейната вода е стратегически ресурс. Това коментира депутатът от ГЕРБ

...
Питейната вода е стратегически ресурс. Това коментира депутатът от ГЕРБ
Коментари Харесай

Ивелина Василева: Питейната вода е стратегически ресурс

Питейната вода е стратегически запас.

Това разяснява депутатът от ГЕРБ и ръководителят на Комисията по околната среда и водите към Народно събрание Ивелина Василева.

„ Днес в Народното събрание подкрепихме на първо гласоподаване измененията в Закона за запазване на околната среда. От трибуната на Народното събрание потвърдих позицята на парламентарната група на ГЕРБ. Подкрепяме текстовете в главната част на законопроекта, с които се понижава административната тежест за жителите и бизнеса – редуцират се периоди, регламентира се обмяната на информация по длъжностен път и се дава опция за сливане на процедури “, уточни ръководителят на Комисията по околната среда и водите.

По думите й що се отнася до текстовете в преходните и заключителните разпореждания, свързани със Закона за водите и санитарно-охранителните зони на питейните водоизточници, сред първо и второ четене на законопроекта ще се внесе предложение те да отпаднат. Причината за това са, че партията смята, че те би трябвало да бъдат подложени на необятно публично разискване и съвещания с всички заинтригувани страни.

„ Питейната вода е стратегически запас и би трябвало да има цялостни гаранции, че ще бъдат оптимално предпазени значимите за всички ни водоизточници “, безапелационна бе Василева.
Народният представител през днешния ден предложи удължение на периода до оптималния за внасяне на оферти сред първо и второ гласоподаване, което беше признато.

„ Ще бъде образувана и работна група по законопроекта “, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР