Питбул териери, отгледани в Русия, ще покажат в съвсем различна

...
Питбул териери, отгледани в Русия, ще покажат в съвсем различна
Коментари Харесай

Питбул кавалер и американско були показват на Киноложките...

Питбул териери, отгледани в Русия, ще покажат в напълно друга светлина своята порода, за която се счита, че е свирепа и войнствена. Те ще гостуват на Киноложките изложения на 21 и 22 октомври 2017 година в Международен панаир Пловдив.

Посетителите ще се убедят, че питбулите са с отзивчив манталитет и може да бъдат доста добре възпитани, а в ръцете на несъответствуващ притежател и най-кроткото куче става „ бойно “. Това обявиха специалисти от Българския републикански киноложки съюз (БРКС), който провежда ревюто.
Очаква се в него да вземат участие и представители на малко познатата у нас порода „ Американско були “ (в превод “були “ значи гамен или побойник).

Тя е основана в Съединени американски щати през 90-те години на ХХ век. Нейните представители са едри и пъргави, с огромни солидни глави, голям гръден панер, доста здрави кости и мускули, по тази причина постоянно ги оприличават на културисти. В Пловдив ще дойдат първите такива кучета, отгледани в български разплодник. Ще може да се видят също екземпляри от редките и забавни породи „ Мерл “ и „ Голддаст йоркшир териер “, показани за първи път от наши селекционери.

Елитните кучета ще се състезават на финалите за Световната киноложка купа 2017. Всяка година вземат участие над 300 кандидати от близо 40 породи. БРКС и Световният киноложко-ловен състезателен алианс са уредници на влиятелното съревнование, чийто хазаин е Международен панаир Пловдив.

Надпреварата ще бъде съпроводена от спортна стратегия по аджилити, смирение и фризби-фристайл. Публиката ще се забавлява и с състезанията за най-хубава развъдна двойка, най-хубав разплодник, дете и куче (за деца до 12-годишна възраст), млад хендлер. Всички искащи могат да получат оценки за породност на своите домашни любимци.

Финалите за Световната киноложка купа ще стартират с дефиле на участниците от 11.00 ч. на 21 октомври пред палата 7, а награждаването на спечелилите е в ранния следобяд. На идващия ден ще се организира Национална киноложка галерия за всички породи за купата на клуб „ Любители на кучето “-Пловдив, която също ще предложи атракции за гостите.

Те ще могат да видят и Национална галерия на цветни и фигурни канари, в която участват над 350 екземпляра. Експозицията ще бъде ситуирана в палата 8.

В Панаира не престават Международната галерия „ Медикус, Денто, Галения “ (до 21 октомври), Специализираната галерия за цветя, декоративна растителност, градинско съоръжение и аксесоари „ Цветна есен “ и ревюто на колекционерите „ Булколекто “ (до 22 октомври). Те са отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 16 часа.
тагове Киноложки изложения питбул американско були Международен панаир  Национална галерия на канари прибавя атрактивен детайл в Дните на заниманието и здравето в Панаира Национална галерия на канари прибавя атрактивен детайл в Дните на заниманието и здравето в Панаира
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР