Питбул, пуснат да се движи свободно и без намордник, нападна

...
Питбул, пуснат да се движи свободно и без намордник, нападна
Коментари Харесай

Питбул без намордник нахапа пудел в центъра на Варна

Питбул, пуснат да се движи свободно и без намордник, атакува и нахапа пудел в центъра на Варна пред очите на деца и минувачи, предава Varna24.bg, като се базира на стопаните на потърпевшото животинче.

" Случаят е от неделя, когато брачната половинка ми и племенницата ми се разхождат с кученцето по площад " Независимост " към магазин " Ню Йоркър ". В същото време на това място се разхождат пуснати изцяло свободно без каишка и наморник две огромни кучета, ротвайлер и питбул. Питбулът връхлита за секунди върху Софи, по този начин се споделя пуделчето, захапва я със здравите си челюсти за врата и се пробва да я убие ", описват стопаните на потърпевшото куче.

" Само съществуването на нашийник е избавило животинчето от съдбовен край още в този миг. Случаят се разиграва пред очите на деца и родители, които в този миг са на разходка, поради хубавото неделно време. Докато паникьосани очевидци се пробват да оказват помощ, притежателят на кучето не се намесва. Благодарение на съобразителността на една жена, която залива четириногия агресор с вода, с цел да разхлаби захапката, питбулът пуска пудела.

След това притежателят му си го хваща и отпътува с него, без да прояви ни най-малка съпричастност. Имало е хора, които са снимали, призоваваме ги да дадат фрагментите в полицията, където пускаме тъжба. Надяваме се и органите на реда да изискат записите от камерите на околните търговски обекти и банков офис, с цел да се види кой е стопанина на питбула и този човек да бъде свикан, с цел да му се потърси отговорност за какво е оставил домашният си " любим " без контрол ", допълват още стопаните.

Според мнения в обществените мрежи стопанинът на това животно постоянно го пуска без наморник.

" Сигурен съм, скоро ще пропищи още някой и може да не приказваме за куче, а за човешки живот в заплаха. Не считам, че на безотговорни хора, които пускат бойни породи кучета без надзор на обществени места, би трябвало да им се размине. Сега животинчето ни е с шина на врата, има голяма рана, която е зашита, не се храни, накуцва и се молим да оцелее ", приключват стопаните на потърпевшото кученце.

Припомняме, че това не е първият случай, при който на обществено място питбул раздира по-малко кученце във Варна. Подобна обстановка имаше към площадка за кучета наоколо до детска градина " Христо Ботев ", където питбул раздра пинчер. Хората в региона към момента упорстват площадката за кучета да бъде изместена от тамв, поради рисковата си непосредственост с детската градина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР