Питателна закуска от банички с кайма и праз, които може

...
Питателна закуска от банички с кайма и праз, които може
Коментари Харесай

Триъгълни банички с кайма и праз

Питателна закуска от банички с кайма и праз, които може да хапнете и като следобедна

Необходими Продукти

● кори за баница - 4 бр.
● кайма - 200 г
● праз - 1 - 2 стръка
● яйца - 1 огромно
● доматена консерва - 2 - 3 с.л.
● кисело мляко - 3 - 4 с.л.
● сода - 1 щипка
● сол
● подправки - по личен усет

Начин на подготвяне

Праза нарязвате на дребно и задушавате в малко лой и водичка. Когато поомекне добавяте каймата и пържите до момента в който стане на трохи и промени цвета си.

Малко преди да изври водата добавяте и доматен сос и оставяте до момента в който течността изври. Добавяте подправки по собствен усет - малко сол, у дома я хапваме и с чубрица и риган.

Киселото мляко изгасяте със содата за 5-10 мин., след което го разбивате с яйцето (аз използвах 2 дребни яйца, само че ми остана смес).

Вземате една кора и мажете с яйчната примес половината. Загръщате я с останалата половина и мажете леко и нея като от горната страна поръсвате щедро и с каймата с праз.

Получава се огромен правоъгълник, който прегъвате един път, с цел да стане квадрат, след което още един път с цел да стане баничката тригълна.

На същия принцип вършиме и останалите три кори. Получават се общо 4 триъгълни банички. Пренасяте ги в тава, в която авансово сте поставили хартия за печене и мажете всяка баничка от горната страна още веднъж с яйчната примес.

Пекат се на 220 градуса до момента в който станат с хрупкави крайчета и прелестен тен.

Поднесете с домашно подготвен айрян и ще очаровате всички. Само за половин час може да сътворите магия. Триъгълните банички с кайма и праз са доста вкусни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР