Питър Тийл Една от водещите личности в Силициевата долина прави

...
Питър Тийл Една от водещите личности в Силициевата долина прави
Коментари Харесай

Гигантският криптозалог на Питър Тийл

Питър Тийл

Една от водещите персони в Силициевата котловина прави упорит залог в интерес на Bitcoin. Чрез фонда си за рисков капитал Founders Fund софтуерният милиардер Питър Тийл е натрупал биткойни за стотици милиони долари, написа Wall Street Journal. Изданието се базира на осведомени с тематиката източници, които показват, че средствата са разпределени в няколко от най-новите фондове на компанията, в това число и една, която е почнала активност в средата на 2017 година и криптовалутата е една от първите й вложения.

Founders, която поддържа бизнеси, създаващи революционни технологии, и 50-годишният съосновател на PayPal Тийл са добре известни с това, че вършат ранни вложения в компании като Фейсбук, Airbnb и SpaceX, които от време на време лишават години, до момента в който дадат плодове. Залогът върху криптовалутата обаче бързо се е оказал обещаващ, отбелязва WSJ. Придобитите от Founders биткойни са били за сред 15 и 20 млн. $, като от фонда оповестяват пред вложители, че в този момент цената им е стотици милиони долари, след взрива в цената на цифровата валута през миналата година.

За момента не е ясно дали от Founders са продали някаква част от биткойните си, а самата инвестиция в криптопарите до момента не е била обществено оповестявана, добавя изданието. По време на конференция в Саудитска Арабия през октомври Тийл разказа криптовалутите като " харизматични ", напомня WSJ. " Макар и да съм песимистичен по отношение на множеството от тях, фактически считам, че хората ненапълно подценяват биткойн в частност, защото тя е нещо като аварийна форма на пари. Ако биткойн се трансформира в кибереквивалента на златото, ще има огромен капацитет ", разяснява тогава милиардерът.

Два месеца по-късно криптовалутата доближи рекордни стойности от близо 20 хиляди $ за един биткойн при към 1000 $ при започване на 2017 година Във вторник следобяд цената се увеличи с 10% до 14 783 $, откакто завърши предходната година при равнище към 14 хиляди $, като цената скочи, откакто WSJ заяви за инвестицията на Тийл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР