Питър Тачъл, британски и австралийски активист за правата на хората

...
Питър Тачъл, британски и австралийски активист за правата на хората
Коментари Харесай

В Москва е задържан британски защитник на правата на хомосексуалните

Питър Тачъл, английски и австралийски деятел за правата на хората с нетрадиционна полова ориентировка, бе задържан през днешния ден край Кремъл поради митинг против преследването на хомосексуални в Русия.
Police trying to move on gay rights campaigner Peter Tatchell who is holding a one-man protest outside Red Square now pic.twitter.com/ZRDQ3ntTpC

— Shaun Walker (@shaunwalker7) June 14, 2018

Полицията е прекъснала митинга и го е отвела с патрулна кола в полицейския сектор, споделя английският публицист Шон Уокър, който е бил очевидец на случилото се. Според него служителите на реда са се държали възпитано, само че безкомпромисно и са му обяснили, че е трябвало в интернет да ревизира какви са законовите разпореждания за сигурност около международното състезание за футбол, което стартира през днешния ден с гала в Москва.

От фотосите на Уокър в " Туитър " се вижда, че митингът е бил до паметника на маршал Жуков пред Историческия музей - известната алена постройка на Червения площад.

Журналистът показва, че би трябвало митингът да е легален, защото е едноличен. Забраните засягат събирането на повече от един човек, тъй като това към този момент е групова акция. Но Уокър не показва дали това е разрешено съгласно специфичния Закон за сигурността около мондуала, признат през 2013 година

Питър тачъл е на 66 години и се бори за прават ана ЛГБТ общността от 90-те години на ХХ век. През предишното десетилетие той взе участие в опити да бъде проведен гай церемониал в Москва и през 2007 година бе пребит.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (187)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР