Питър Макнамара, който е носител на три титли на двойки

...
Питър Макнамара, който е носител на три титли на двойки
Коментари Харесай

Отиде си бивш треньор на Григор Димитров

Питър Макнамара, който е притежател на три трофеи на двойки от шампионатите по тенис от " Големия шлем " и е някогашен треньор на българина Григор Димитров, умря на 64-годишна възраст. Макнамара, триумфирал с шампионските титли дружно със своя австралийски съотечественик Пол Макнами, е изгубил живота си в своя дом в Германия след заболяване от рак на простатата.
Макнамара и Макнами са част от дуета " Супер Макс ", които печели две трофеи на " Уимбълдън " (1980 и 1982 година), както и шампионския трофей от Откритото състезание на Австралия през 1979 година.
След края на спортната си кариера Питър Макнамара работи в Париж като треньор в академията на Патрик Муратоглу. Григор Димитров е един от известните тенисисти, работили дружно с Макнамара.
Най-добрият български тенисист се приготвяше под управлението на австралийския експерт в продължение на година и половина, откакто преди този момент работеше с шведа Петер Лундгрен. Макнамара оказа помощ на 20-годишния Григор да доближи до номер 52 в международната класация на ATP през 2011 година. " Той беше извънредно харизматичен и буйно предан на своята работа. Беше необикновен съотборник. Той свърши превъзходна работа с Григор Димитров, помагайки му да пробие измежду експертите ", написа Патрик Муратоглу в “Туитър ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР