Питането на главния прокурор беше излишно, защото конституцията е ясна

...
Питането на главния прокурор беше излишно, защото конституцията е ясна
Коментари Харесай

Адв. Лулчева: Питането на Иван Гешев за президента беше излишно

Питането на основния прокурор беше ненужно, тъй като конституцията е ясна – президентът има наказателна цялост и той не може да бъде разследван от прокуратурата.
Така юрист Ина Лулчева разяснява пред бТВ решението на Конституционния съд, че президентът не може да бъде разследван. Искането беше направено от основния прокурор Иван Гешев при започване на годината, с цел да се пояснява обсега на имунитета на президента и вицепрезидента.

Докато тече мандатът му по отношение на него не могат да се правят никакви процесуални или извънинституционални дейности по реализиране на наказателна отговорност и засягане по какъвто и да е метод на личността му, уточни юристът.

Не може да се популяризират даже изказвания, че е направил закононарушение, означи още Ина Лулчева.

По думите й Народното събрание може да проверява президента, в случай че реши, за държавна измяна или нарушаване на конституцията.

" Това не се обвързва наложително с закононарушения, това са нарушавания, които Народното събрание преценя, че са на разположение и може да ги отнесе до Конституционния съд ", изясни още юристът.

" Прокуратура не дължи пояснение за дейностите си, когато съблюдава закона ", сподели още тя.

" Маринела Арабаджиева не е в положително положение. В изискване на арест заболяванията се изострят. Арабадижева бе освободена, тъй като няма заплаха да се укрие и избяга, а не тъй като е болна ", разкри адвокатката положението на една от клиентките си.

" Бившият екоминистър Нено Димов е под домакински арест, против него няма дейности. Същото важи и за Иван Тодоров от " ТАД Груп ", приключи юрист Ина Лулчева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР