Питам Борисов кой му написа речта днес за промяната в

...
Питам Борисов кой му написа речта днес за промяната в
Коментари Харесай

Манолова към Борисов: Кой ви написа речта? Пеевски, ДПС? Кой?

Питам Борисов кой му написа речта през днешния ден за смяната в конституцията? Пеевски, Маджо, приятелският кръг, Домусчиев? В България при Борисов от 10 години мафията си има страна и хазна, а в този момент към този момент очевидно желае да си има и конституция, съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ ” Мая Манолова във видео-обръщение към премиера във връзка изказването му, че предлага нова конституция и ще си подаде оставката, в случай че бъде свикано Велико народно събрание.
120 депутати би трябвало да внесат план за конституция, сред два и пет месеца трябват, с цел да бъде гласуван този план, след това да се одобри със 160 гласа и по-късно - още три месеца, с цел да се насрочи Велико Народно заседание.

Откъде ще ги вземете, господин Борисов? С кого се разбрахте? С Движение за права и свободи, с Българска социалистическа партия? С кого се разбрахте да съберете тези 160 гласа? Защо лъжете българските жители, пробвайки се да си спечелите политически време? Позор, Борисов!, споделя още Манолова, като припомня каква е уредбата за приемане на нова конституция и какъв брой време лишава процедурата.

Предложението на Борисов тя назова „ прахуляк в очите на хората, позорно деяние, при което министър председател, изгубил доверието на жителите, се пробва да си удължи политическия живот за сметка на българската конституцията и Велико Народно заседание. Хората не го желаят за министър председател, той се пробва да им предлага нова конституция”, сподели още Манолова.

„ Вчера видяхме Борисов по какъв начин използва Народното събрание и се скри зад депутатите, през днешния ден ни предлага да гледаме по какъв начин ще използва Великото Народно заседание. В обезверен опит да се избави, ще използва и българската конституция”, сподели тя във връзка изказването на премиера, че обвързва оставката си като министър председател със свикването на Велико народно събрание.

По думите на Манолова Борисов „ към този момент не е индивидът, който може да предлага нова конституция. Легитимността на Борисов е изцяло изчерпана. Той, който назовава народа си и публицистите „ мисирки” и „ тулупи”, ще написа нова конституция?!”, аргументира се още Манолова и добави, че такава може да се приготви и одобри единствено от нов законно определен парламент.

Попитана дали е „ за “ нова конституция тя отговори утвърдително „ Положението, до което е доведена страната от едноличното мафиотско ръководство на Борисов не може да се промени от индивида, който продаде страната на мафията. Не е той, който може да написа главния закон, а нов законен парламент”, сподели още Манолова. Според нея първото деяние, което би трябвало да се извърши, е оставка на Борисов и неговото държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР