Питали ли сте се „Защо кожата ми се омазнява“? Ако

...
Питали ли сте се „Защо кожата ми се омазнява“? Ако
Коментари Харесай

7 причини за мазна кожа

Питали ли сте се „ Защо кожата ми се омазнява “? Ако забелязвате бляскавост по лицето си и постоянно имате недостатъци и акне, то би трябвало да разберете какво предизвиква омазняването, с цел да можете да се справите с казуса.
Истината е, че всички имат масла в кожата си. Под всяка една от порите има мастна жлеза, които създава натурална лой, наречена себум. Той оказва помощ на кожата да бъде хидратира и здрава.
При някои хора обаче мазните жлези създават прекомерно доста себум. Точно това е и повода за мазна кожа. Ако кожата Ви непрестанно наподобява блестяща и постоянно е проблематична, значи е от тъкмо този вид. Омазняването може да се появи единствено няколко часа след почистването. Пъпките от всевъзможен тип също са доста вероятни, тъй като непотребният себум се смесва с умрялата кожа и остава в порите.
Причини
Причините за мазна кожа включват генетично заместничество, нечиста и запрашена среда и персонални фактори. Има благоприятни условия да подобрите положението на кожата си с верните козметиччни артикули – Bioderma е подобаваща марка. Трябва обаче и да установите от къде идва казуса, с цел да се насочите по-конкретно.
1. Гени
Мазната кожа се предава генетично. Ако един от родителите ви има мазна кожа, то е доста евентуално и вие да имате мазни петна.
2. Възраст
Макар в никакъв случай да не е допустимо изцяло да се отървете от мазната кожа, с напредването на годините може да имате по-малко проблеми със себума. Остаряващата кожа губи протеини като колаген и мастните кафези понижават продуктивността си.
Това е и повода за суха кожа, която се появява с напредването на възрастта. Това е и времето, в което се появяват първите финни бърчици. По-дълбоките бръчки стават по-видими поради неналичието на колаген и себум.
Един от дребното плюсове на мазната кожа е, че може да не показвате забележимите знаци на възрастта толкоз бързо, колкото хората с по-суха кожа.
Но това значи и че би трябвало деликатно да наблюдавате положението на кожата с остаряването, тъй като нещата могат да се трансформират. Добре е кожен лекар да се прави обзор през няколко години, с цел да може да се вършат промени в грижата, в случай че е нужно.
3. Къде живеете и сезонът
Макар гените да обуславят вида на кожата, къде живеете и кой сезон от годината е има доста огромно значение. Хората, които живеят в парещ, мокър климат, по-често имат мазна кожа. Същото важи и за сезона – мазната кожа е проблем повече на лятото, в сравнение с зимата. Същият е правилото на проявата на акне . Имайте на разположение дезинфектиращи кърпички. Може да пробвате с матираща основа за лице – евентуално е тя да помогне за редуцирането на себума.
4. Разширени пори
Понякога порите ви могат да се раздължен заради възрастта, съмненията на тежестта и предходните пъпки. По-големите пори са склонни да създават повече масло.
5. Използвате на неправилна козметика
Мазната кожа може да е резултат от потреблението на неправилна за вашия вид кожа козметика. Някои хора бъркат комбинираната кожа за мазна кожа и могат да употребяват прекомерно тежки кремове, да вземем за пример.
Ако имате по-суха кожа през зимните месеци, може да се наложи да промените проекта си за грижа за кожата напролет и лятото с леки овлажнители и гел-почистващи препарати.
Използването на верните артикули за грижа за кожата може да докара до разлика в количеството на себумао, което остава на лицето ви.
6. Прекалявате с грижата за кожата
От друга страна, прекомерно честото измиване или ексфолиране на лицето могат да създадат кожата ви мазна. Това може да наподобява като оксиморон, само че е истина.
Когато прекалявате, премахвате прекалено много от маслото от кожата си. Това може да накара мастните жлези да преминат в спешен режим, където те създават още повече себум, с цел да компенсират загубата.
Измивайте по два пъти дневно.
7. Пропускате на овлажнителя
Мит е, че овлажнителят предизвиква мазна кожа. Всъщност, в случай че употребявате отнасяне на акне като салицилова киселина или бензоил пероксид, несъмнено се нуждаете от добър овлажнител, с цел да не се изсуши кожата. Без хидратация всеки вид кожа ще изсъхне.
Така че вместо да прескочите овлажнителя, ключът е да намерите верния тип. Леки, хидратиращи на водна основа артикули работят добре за мазна кожа. Винаги правете тази последна стъпка след разчистване и тонизиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР