Питали ли, сте се някога: Кога е най-доброто време за

...
Питали ли, сте се някога: Кога е най-доброто време за
Коментари Харесай

Сутрешен или вечерен душ – кой е по-полезен

Питали ли, сте се в миналото: Кога е най-хубавото време за душ - заран или вечер? Взимането на душ всеки ден е хигиенична процедура, без която мнозина не могат да си показват живота.
Някои хора обичат да се къпят незабавно след пробуждане, а други - преди лягане. В същото време малко хора знаят, че утринният и вечерният душ имат разнообразни резултати, върху човешкото тяло. Какви са изгодите от тях и какво още не знаете за типовете душ, предлагаме ви дружно да разбулим тайните:
Видове душ
Има няколко типа душове:
Горещият - уголемява кръвоносните съдове, отваря и почиства добре порите, оказва помощ за отстраняването на токсините от тялото;
Студеният душ - почиства епидермиса и стяга порите;
Контрастен душ - предизвиква възобновяване: топлата вода отваря кръвоносните съдове и прочиства тялото, а студената вода насочва кръвта във вътрешността, с цел да затопли и защищити вътрешните органи от студа.
Ползи от утринния душ
Психолозите предлагат на тези, които имат напрегната седмица във връзка с креативна и интелектуална активност, да си вземат утринен душ, преди работа или учебно заведение.
Интересен е обстоятелството, че доста научни открития се вършат, когато човек, след под напрежение умствен развой, минава към други действия. Това разрешава на мозъка да продължи да работи по проблемите, само че на назад във времето. Ако в този миг вземете душ, тогава в мозъка се задействат алфа талази. Той минава в интензивно, само че отпуснато психофизическо положение. Човек не се разсейва от обработката на информацията, идваща извън. Това е сходно на това, което се случва с медитация или аеробни извършения. Усилването на алфа ритмите по време на душа разрешава да се отпуснете. Освобождават напрежението и „ рестартират “ организма. Появяват се нови ексцентрични хрумвания.
Това не са всички преимущества на утринния душ. Сутрин в кръвта на човек участва най-малък брой тромбоцити. Ако бръсненето на лицето и тялото ви е част от ежедневната рутина, то с душ, кървенето бързо ще спре, в случай че инцидентно се порежете.
Предимства на вечерния душ
Има доста преимущества и при вземането на душ, преди сън. Той се счита, за чудесно " успокоително " и " хапче за сън ". Рязкото намаляване на телесната температура работи като натурален стимулатор на съня. Това се случва, откакто човек излезе отдолу под топлите струи вода.
Топлият душ бързо намалява равнищата на хормона кортизол в кръвта, което улеснява процеса на заспиване, облекчавайки дневния стрес. Вечерният душ се предлага от специалисти в региона на дерматологията. Той отстранява насъбрания денем прахуляк по кожата. Лекарите и учените споделят, че в случай че това не бъде направено, мръсотията ще запуши порите и ще аргументи разнообразни проблеми (кожни обриви). Мастните жлези на индивида са най-активни в един следобяд. През нощта активността им се попречва. След като вземете душ вечер, заран може да се ограничите до рутинното измиване.
Изключение вършат хората, които се потят доста по време на сън. Препоръчва се да си вземат душ заран. Това ще ги отърве от неприятната миризма на пот и ще избегнат дерматологични проблеми.
В умозаключение:
Да вземете душ заран или вечер, всеки самичък взема решение. Очаквате ли, интензивна умствена или креативна работа? По-добре го направете заран. В този случай е по-вероятно да се настроите над решаването на дилемите.
Притеснявате ли се от кожни обриви и други дерматологични проблеми? Препоръчва се къпане вечер. Този душ, също по този начин ще помогне за намаление равнищата на хормона на напрежението и ще насърчи спокойния сън. Това, което не би трябвало да вършиме сигурно, е да пренебрегнете тази потребна процедура, а точно вземането на душ. По всяко време на деня усъвършенства настроението, кара ви да забравите за проблемите и оказва помощ при решаването на комплицирани проблеми. В последния случай, в случай че нямате опция да вземете душ, може да „ рестартирате мозъка ”, като се разноските на чист въздух за 10-15 минути.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР