Пистата Силвърстоун няма да бъде част от календара на Формула

...
Пистата Силвърстоун няма да бъде част от календара на Формула
Коментари Харесай

"Силвърстоун" ще напусне Формула 1 след 2019 г.

Пистата " Силвърстоун " няма да бъде част от календара на Формула 1 след 2019 година, оповестява " БиБиСи " като се базира на собствен източник в управлението. Състезанието във Англия е този уикенд.

Съоръжението е хазаин на британсото Гран при от 1963 година (до 1987 година приема надпреварите на ротационен принцип с " Брандс Хеч " ), само че ще задейства освобождаващата уговорка, която попада в контракта.

Настоящият договор на " Силвърстоун " изтича през 2026 година, само че притежателите на пистата регистрират огромни загуби в последните години.

" Готови сме да седнем на масата за договаряния с шефовете на Формула 1, с цел да предоговорим изискванията и да получим дълготрайни гаранции. Засега обаче не виждаме сходно предпочитание от тяхна страна ", разяснява член от управлението на пистата, поискал анонимност.

Според " Ройтерс " новите шефове на Формула 1 са отправили оферта към " Силвърстоун " за още 5 години, само че се смята, че тя ще носи загуби от 1-2 млн. паунда, поради което е била отхвърлена.

Пред " БиБиСи " Чейс Кери разяснява сбито, без да дава детайлности: " За нас " Силвърстоун " е основно съревнование от календара ".

От Формула 1 към този момент оповестиха календара за идната година, в който се завръщат Германия и Франция. 2017 година пък е последната за Малайзия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (65)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР