Писна ви вече вероятно от тази думичка коронавирус. Спокойно, няма

...
Писна ви вече вероятно от тази думичка коронавирус. Спокойно, няма
Коментари Харесай

Кризите, за които забравихме заради коронавируса

Писна ви към този момент евентуално от тази думичка " ковид ". Спокойно, няма скоро да се отървем от нея, само че пък може да я сменяем с друго - " бежанци с ковид "!
В жанр Фейсбук е това изразче, само че дано обърнем внимание – единствено преди няколко часа в Сирия нещата още веднъж отидоха на зле. Десетки турски военни бяха убити при удари от сирийската войска. Защо – главните версии са две. Руската – че турците са починали, защото са взели участие в огромна офанзива на джихадисти от " Хаят Тахрир ал Шам ". Турците пък споделят, че Башар Асад е показал експанзия.
Каквато и да е истината, това беше още един епизод към пълномащабна война в Сирия. И този път не режим на Асад против джихадисти, умерена съпротива или каквото там си мислите. Говорим за действителна заплаха от военни дейности сред руснаци и турци. И в случай че стане по този начин, тогава ще си мечтаем да се занимаваме с ковид.
Първото огромно следствие за България към този момент е реалност – Турция взе да пропуща бежанци към границите с България и с Гърция. Казват, че са сирийци, само че дали са единствено такива, кой знае. 200 бежанци стигнаха до границата с България и като схванаха, че не отиват към Гърция, взеха решение да се върнат. И несъмнено 9 от 10 души, които четат това, ще си помислят, че това ни е най-хубавата отбрана – станали сме такава страна, че най-вече за пренос да ни употребяват.
Но да се надяваме единствено на това, мъчно ще стане. Сега ще си проличи по какъв начин се държи Великата българска стена на Валери Симеонов. Тя нали към този момент е обект от национално значение – не може в границите на 300 метра да снимаш, обаче в случай че има повечко " посетители " да се престрашат да дойдат, дали няма да ги забележим много по-навътре от 300 метра? Дано Красимир Каракачанов да е подготвил това, което още назоваваме войска... Само ме тормози, че Гърция отново укрепи граничните партрули преди ние въобще да разясняваме
Кризисните времена поради външни фактори са факт. Но най-щастлив несъмнено би трябвало да се усеща Бойко Борисов – къщата в Барселона остана единствено в спомените на тези, които не са хукнали да купуват тонове ориз, брашно, фасул, леща, макарони, тоалетна хартия, дезинфектанти. И основният прокурор оня ден сподели – обикновен случай си е това, единствено на публицистите им е забавно. С оглед предмета на инспекцията персонално аз си мисля, че все би трябвало на малко повече хора да им е забавно дали настоящият български министър председател е забъркан в пране на пари от интернационален мащаб или не, само че... абе има ковид, очаквам идващият брифинг. Няма спор, този китайски грип печели конкуренцията за медийна известност отвред!
За край една чуденка с ковид – в случай че стигнем до такава степен, че да ни трябват ориз, брашно, фасул, леща, макарони, дали ще има кой да ни пусне тока, че да ги сготвим? Или ще караме на сурово – а може пък да дялкаме паркета и да палим огън? Отиде и чистият въздух...
п.п. Много ме радва и господин Горанов - на финансовия министър не му било работа да гледа дали се съблюдава Закона за хазарта. Така си сподели самият той, финансов министър на Република България, на 28.02.2020 година, на парламентарен надзор. Точно по този начин - какво ще гледа дали ги нямало там 500 милиона ли бяха, 700 милиона ли бяха...
Автор: Ивайло Ачев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР