Писмо на кралица Мария Стюарт на френски език бе обявено

...
Писмо на кралица Мария Стюарт на френски език бе обявено
Коментари Харесай

Обявиха на търг писмо на Мария Стюарт за 18 000 паунда

Писмо на кралица Мария Стюарт на френски език бе оповестено на търг от шотландската аукционна къща Lyon&Turnbull за 18 000 паунда. Документите с почерка на Мария „ не са доста и се чака, че писмото ще провокира огромен интерес “, съобщи пред Би Би Си представителят на аукционната къща.

Писмото е обръщение към посланика на Франция в Англия Де ла Форест, което кралицата е написала два месеца след бягството си от замъка Лох Левен в Пъртшир през 1568 година, където е била затворена съвсем една година. В него Мария моли дипломата да обезпечи „ безвредно прекосяване във Франция на шотландския благородник Джордж Дъглас, който ѝ е оказал помощ да избяга от замъка. Преди заточението кралицата е принудена да се откаже от трона в интерес на малолетния си наследник Яков VI.
Елизабет II: Няма да живеем постоянно, дано спасим света поради децата и внуците ни
Кралица Елизабет II прикани международните водачи да се " повдигнат над политиката и да реализират същинско държавническо майсторство " на срещ...
Прочети повече
Голяма част от писмото е писано от секретаря, само че последните шест реда, изписани с необятен почерк, са дело на кралицата и допълват известието с подписа: „ Вашата добра другарка, Мери “.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР