Писмо на АПИ до Община Червен бряг за премахване на

...
Писмо на АПИ до Община Червен бряг за премахване на
Коментари Харесай

Премахване на временен мост доведе до протест в село Чомаковци

Писмо на АПИ до Община Червен бряг за унищожаване на краткотрайния мост при село Чомаковци поради повишаване на равнището на река Искър провокира митинг в червенобрежкото село. Според недоволните след демонтажа още веднъж ще им се наложи да обикалят 90 километра до общинския център, който е на 7 километра от Чомаковци, както беше преди създаване на оборудването. Затова инициативият комитет от селото, който бе основан с искане за краткотрайния мост, разгласи началото на нови протестни дейности.


От АПИ стимулират настояването си освен с вероятното повишение на речното равнище, а и тъй като краткотрайният боен мост бе възложен на община Червен бряг поради авариралия мост при село Горник, по който към този момент придвижването е пуснато. В Чомаковци обаче възразяват, че минаването през Горник не ги устройва, защото този маршрут е в окаяно положение.
Димитър Иванов, село Чомаковци: В разстояние за 1 месец станаха 3 произшествия, а този мост, както е изработен 4 месеца към този момент, няма нито едно произшествие. Няма никакво снеготопене, няма дъждове, тъй че няма никаква заплаха.
Протестиращите настояват, че не подценяват риска от високи води, само че считат, че са взети всички превантивни ограничения. Напомниха, че равнището на Искър се следи още от Роман и Кунино.
Пламен Неделев, село Бреница: Както виждате, и кран е пристигнал. По принцип доста бързо може и за 8 часа може да бъде демонтиран и да бъде инсталиран по-късно още веднъж.
От Община Червен бряг са безапелационни, че не се постанова ремонт на моста освен поради обезпеченото непрекъснато наблюдаване, а и тъй като при потребност може да се реагира неотложно с крана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР