Писмо до президента Румен Радев в което го пита дали

...
Писмо до президента Румен Радев в което го пита дали
Коментари Харесай

Нинова пита Радев дали правителството е изпълнило ангажиментите си за сигурността

Писмо до президента Румен Радев в което го пита дали държавното управление е изпълнило уговорките си след Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) е изпратила водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

В писмото си Нинова припомня, че на съвещанието на КСНС на 30 май е взето решение държавното управление да предложи до 20 юни 2017 година стратегия за " Интегрирано развиване на бранш " Сигурност " и систематизиране на ресурсите по обособените държавни органи и структури за идващите пет години ". " Срокът изтече ", написа Нинова.

" По време на КСНС, зададох въпроси на министър- ръководителя и министрите от кабинета. В резултат на отговорите, показах мнение, че поетите задължения няма да бъдат спазени ", написа още Нинова. Тя прибавя в писмото, че по искане на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " в Народното събрание следва разискване на целите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. " До този миг, държавното управление на Бойко Борисов не е предложило такива в Парламента. Ние считаме, че един от тях би трябвало да е национална сигурност ", написа в писмото на Нинова.

Сред решенията на КСНС бяха, че до края на юни би трябвало да бъдат обновени и усъвършенствани тактиката за национална сигурност, нормативната уредба на системата за национална сигурност и да бъдат създадени проекти за попълване на дефицита и повишение на квалификацията и престижа на кадровия състав в армията и Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР