Писмените отговори, които САЩ и НАТО са предоставили, не отговарят

...
Писмените отговори, които САЩ и НАТО са предоставили, не отговарят
Коментари Харесай

Лавров: Отговорите на НАТО и САЩ не отговарят на опасенията ни

Писмените отговори, които Съединени американски щати и НАТО са дали, не дават отговор на настояванията за сигурност и главните опасения на Русия по отношение на разширението на военния алианс на изток. Това съобщи съветският външен министър, предава CNN.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 93
„ Няма положителна реакция по главния въпрос в документа “, разяснява той пред публицисти в Москва.

Лавров акцентира, че главният въпрос за Русия е неприемливото за тях разширение на НАТО на изток и разполагането на оръжия, които биха заплашили територията на Руската федерация.

Напрежението сред Москва и Киев е в най-високата си точка от години насам. Руски войски са ситуирани наоколо до общите граници на двете страни.

Русия неведнъж отхвърли да възнамерява инвазия на украинска територия, само че възприема поддръжката на НАТО за Украйна като опасност за западния й фланг.

изясни, че в границите на ОССЕ са се договорили със Съединени американски щати и НАТО Алиансът да не се уголемява за сметка на сигурността на Русия.

„ Представяме невербални обещания, писмени документи, подписани от водачите на всички страни от ОССЕ, в това число от американския президент (Истанбулската декларация от 1999 година И Декларацията от Астана от 2010 година ) “, уточни той.

И изясни: " Този принцип е ясно дефиниран. Той има два съществени взаимосвързани метода. Първо, признава се правото на всяка страна свободно да избира военни съюзи. Второ: задължението на всяка страна да не укрепва сигурността си за сметка на сигурността на другите. "

Според съветския външен министър отговорите на Съединени американски щати и НАТО могат да доведат до съществени полемики, само че единствено по второстепенни тематики.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 93  Дмитрий Песков: Американският отговор на съветските оферти не дава мотиви за оптимизъм Дмитрий Песков: Американският отговор на съветските оферти не дава мотиви за оптимизъм  Министерство на външните работи има подготвеност да изтегля българите в Украйна

Министерство на външните работи има подготвеност да изтегля българите в Украйна  НАТО обмисля да разположи войски в Словакия НАТО обмисля да разположи войски в Словакия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР