Писма до френски моряци отпреди два века бяха открити във

...
Писма до френски моряци отпреди два века бяха открити във
Коментари Харесай

В началото отворих папките от любопитство: Откриха любовни писма до френски моряци отпреди два века

Писма до френски моряци отпреди два века бяха открити във Англия, оповестиха Агенция Франс Прес и ДПА. Писмата в никакъв случай не са стигнали до подателите. Написани са през XVIII-и век по време на Седемгодишната война сред двете страни. 

Love letters to French sailors confiscated by British 265 years ago finally opened
— Independent Lifestyle (@IndyLife)
Писмата, които в този момент са отворени за първи път, съставляват историческо удостоверение за времето. Те са писани от членове на фамилиите на моряците и са били арестувани от Кралския флот. Първоначално интимната преписка се е считала за документи от боен интерес, а след това 104-те писма са били трансферирани в държавния списък . Там те са били забравени досега, когато са привлекли вниманието на Рено Морийо, професор по история от университета в Кеймбридж. 



" В началото отворих досиетата от любознание ", споделя Морийо, чието проучване на писмата от XVIII-и век е оповестено в сп. " Ле-з-анал ". Впоследствие професор Морийо осъзнава, че е първият човек, който чете писмата. В по-голямата си част те са написанаи от дами и свидетелстват за метода на живот по време на война в отсъствието на мъжете. 



През 1758 година една трета от близо 60 000 френски моряци са били пандизчии във Англия. За целия интервал на войната, която е извоювана от съдружниците, водени от Англия и Прусия, 65 хиляди души са били пленени от британците. Някои от моряците са умряли от заболявания и недохранване, а други са били освободени. 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР