Пищно дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения на група Вакали“

...
Пищно дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения на група Вакали“
Коментари Харесай

Кметът Стефан Радев: Огънят на духа е утвърждавал и опазвал българщината

Пищно дръм-шоу от инструментални и танцови осъществявания на група „ Вакали “ даде началото на Майски дни на културата „ Сливенски огньове “. 

Символният огън беше разпален от кмета Стефан Радев и част от състава на група „ Вакали “. От началото до края на церемонията възпитаници от сливенски гимназии оформиха часовой с факли към паметника на Хаджията.

„ Огънят на духа е горял в нашия град доста преди да се официализират първите районни културни празници. Сливен е бил един от най-богатите и космополитни градове в османската империя, само че също по този начин е бил духовно средище. Този огън на духа постоянно е разпалвал пожари, само че най-важно е утвърждавал и опазвал българщината. Наш дълг е да поддържаме огъня на българската нематериалност и да го предаваме на поколенията след нас.“

Церемонията бе придружена с празнични фойерверки, които огряха небето над площад „ Хаджи Димитър “. Програмата на вечерта продължи с концерт на именитата рок група „ Сигнал “, които на откритата сцена на площада извършиха пред сливенската аудитория едни от най-хитовите си заглавия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР