Пищни илюминации озариха снощи небето над Баня, фойерверките бяха в

...
Пищни илюминации озариха снощи небето над Баня, фойерверките бяха в
Коментари Харесай

Фолклорна фиеста омагьоса Баня

Пищни илюминации озариха нощес небето над Баня, фойерверките бяха в чест на празника на града и 17 години от оповестяването на Баня за град. Честването събра стотици локални поданици, курортисти, туристи, посетители от района.

Жителите на Баня посрещнаха 17-та годишнина от оповестяването на обитаемото място за град с нова облага – нова зона за отдих, детска площадка, фитнес уреди навън и пейки. Цялото съоръжение е ситуирано в паркова среда от зелени площи с доста декоративни шубраци и дървета, които обкръжават всяка от трите площадки с другите типове уреди. Новата зона за отдих бе основана по едно и също време с построяването на целия терен. Тя бе публично открита от кмета на Баня Стамен Гешев и кмета на Карловска община Емил Кабаиванов, преди да прережат лентата локалния духовник отец Николай Краев отслужи водосвет.

Това е първата стъпка към обновяването на Баня, съобщи кметът на общината Емил Кабаиванов. А Стамен Гешев напомни, че обектът е построен по план и с финансиране на общината.

Да поздравят жителите и курортистите на Баня пристигна цялото управление на община Карлово – заместник-кметовете Антон Минев, Данка Люртова и инж. Стойо Карагенски, секретарят на общината Стефан Стефанов, ръководителят на Общинския съвет Теодор Шойлеков, общински съветници от разнообразни политически групи, кметове на обитаеми места. Сред формалните лица бе и Петя Найденова, шеф на дирекция „ Хуманитарни действия “, тя бе първият кмет на Баня след оповестяването на обитаемото място за град.

В приветствието си Кабаиванов похвали кмета на Баня Стамен Гешев за напъните и желанието с които работи и добави, че благоустрояването на града ще продължи.

Старт на празничната стратегия даде групировка на отбор „ Чинари “. След това над 10 фолклорни състава от цялото Средногорие участваха в празничната стратегия. Надиграването „ Средногорска плетеница “, което е запазена марка на празника на Баня, бе същинска фолклорна фиеста, която подвигна градуса на настроението.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР